OUG 13|Se cere anchetarea procurorului general în CSM

Data actualizării: Data publicării:
SEDIU CSM fara cer membricsm.ro

O judecătoare a  cerut anchetarea lui Augustin Lazăr pentru modul cum a comunicat în cazul OUG 13 și a DNA, pentru dosarul privind OUG 13. Plenul CSM a respins însă propunerea.

ACTUALIZARE. CSM a respins propunerile judecătoarei Simona Marcu. Inspecția Judiciară nu-l va verifica pe procurorul general și nu va verifica nici DNA pentru felul în care a deschis ancheta privind controversata Ordonanță de Urgență 13.


 

ACTUALIZARE - Sunt două puncte pentru care judecătoarea Simona Marcu ar vrea lămuriri din partea Inspecției Judiciare: felul în care DNA a deschis ancheta cu privire la OUG 13, anchetă care între timp a fost clasată și trimisă la Parchetul General, respectiv modul în care a comunicat în perioada de după emiterea OUG 13.


Această cerere de anchetare s-a întâmplat la începutul ședintei CSM. Judecatoarea Simona Marcu a cerut suplimentarea ordinii de zi cu acest subiect, iar plenul CSM a decis să aprobe suplimenarea ordinii de zi. Urmează astfel să se discute dacă se va admite sau se va repinge această propunere.

În cazul în care e admisă propunerea, se vor face cercetări pentru ieșirile publice și comunicatele  pe care Parchetul General le-a dat în perioada de după emiterea OUG 13.

Judecatoarea Simona Marcu nu a comunicat care sunt neregulile în comunicarea procurorului general.

Augustin Lazăr a avut poziții dese după emiterea OUG 13, a criticat modul în care a fost emisă această ordonanță, a prezentat efectele prevederilor acestei ordonanțe asupra dosarelor.

Procurorul General a făcut și declarații pe care le face atunci cand merge la un eveniment public sau la ședințele săptămânale ales CSM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri