Secretele magistraților. Lista cu cei care au accesat arhiva SIPA, la Parchet

Data publicării:
tudorel toader govro
Foto: gov.ro

Ministrul Justiţiei trimite azi la parchet lista persoanelor care au intrat în faimoasa și controversata arhivă SIPA - locul în care au fost adunate şi depozitate, ani de zile, aşa-numitele secrete ale magistraţilor. Este vorba despre cei care nu aveau certificate ORNISS care să le permită accesul la informaţii secrete.

Voi transmite către Ministerul public rezultatele verificărilor privind deținerea de certificate ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA. Până miercuri, Secretariatul General al Guvernului urmează să ne transmită cele două propuneri pentru constituirea Comisiei de inventariere a arhivei”, a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Consiliul Superior al Magistraturii, solicitat în scris să se consulte cu asociațiile profesionale în vederea desemnării unui magistrat care să devină membru în Comisia de inventariere, nu a formulat nici un răspuns. În cursul zilei de miercuri (12 iulie), după desemnarea președintelui, Comisia își va începe activitatea”, a adăugat el.

Tudorel Toader declarase la începutul acestei luni: „Eu ştiu că au fost vizitatori în arhivele SIPA care nu aveau certificat ORNIS la momentul respectiv”.

Am făcut la momentul respectiv adresă la ORNIS să îmi dea cu nume, prenume și CNP, și aștept răspunsul. Termenul legal este de 30 de zile, dar eu aș vrea cât mai repede și în momentul acela voi trimite la procurori și voi face public”, adăugase el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri