Șeful DIICOT: Vom avea o colaborare bună cu ministrul Justiției

Data actualizării: Data publicării:
daniel horodniceanu diicot agerpres_8138148

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat că, în urma discuției cu ministrul Justiției, s-a stabilit că direcția anti-mafia va primi mai mulți bani și că proiectele începute până acum vor fi continuate. De asemenea, procurorul-șef al DIICOT a precizat că se așteaptă să aibă o „colaborare bună” cu ministrul Florin Iordache.

Şefii DNA şi DIICOT, Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Horodniceanu, dar și procurorul general, Augustin Lazăr, și adjunctul său, Bogdan Licu, au fost chemați luni la Ministerul Justiţiei pentru a discuta cu ministrul Florin Iordache.

„A fost o discuție informală cu ministrul Justiției în prezența șefilor Parchetelor din România. După discuția de astăzi ne-am dat seama că putem avea o colaborare bună. Proiectele sunt cele care au existat și există în continuare . Vor fi continuate de viitorul ministru”, a declarat șeful DIICOT, la ieșirea de la discuția cu noul ministru al Justiției. 

De asemenea, întrebat dacă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) va primi mai multe fonduri, Daniel Horodniceanu a declarat că „cu siguranță, da”. 

Procurorul șef al DIICOT nu a dorit să comenteze chestiunea privind legea amnistiei și grațierii. 

În ceea ce privește modificarea legii răspunderii magistraților, Horodniceanu a declarat că există în Parlament un proiect de lege, dar încă nu l-a citit, deci nu are încă un punct de vedere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri