Șeful Jandarmeriei Române, chemat la Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
sindile jandarmerie piata victoriei_passport production
Foto: Captură Passport Production

Noul şef al Jandarmeriei Române, Cătălin Ionuț Sindile, a fost chemat astăzi la Parchetul General în ancheta violenţelor din Piaţa Victoriei.

sindile jandarmerie piata victoriei_passport production
Foto: Captură Passport Production

Citiţi şi: Dezinformare de stat. Cum s-a dat cu gaze în relaţia cu partenerii strategici

Procurorii au discutat cu el despre modul în care militarii vor colabora cu anchetatorii, ţinând cont de faptul că mai mulţi jandarmi vor fi citaţi să dea declaraţii despre intervenţia în forţă împotriva protestatarilor paşnici strânşi în centrul Capitalei pe 10 august.

Întâlnirea dintre șeful interimar al Jandarmeriei și șefii de la secția militară a Parchetului General, care au preluat în integralitate ancheta privind incidentele din 10 august, a avut loc în cursul zilei de luni. Scopul discuțiilor a fost să se asigure bunul mers al acestei anchete. S-a vorbit despre documentele pe care magistrații militari le mai așteaptă din partea Jandarmeriei, date legate de militarii care au intervenit în Piața Victoriei, date legate de ordinul prin care s-a aprobat intervenția în forță, eventual imagini pe care Jandarmeria încă trebuie să le mai analizeze și să le predea către procurorii militari.

Discuția a avut loc în condițiile în care se pregătește debutul audierilor în rândul jandarmilor. Este în desfășurare o procedură de identificare a acestora, motiv pentru care s-au și cerut din partea Jandarmeriei date legate de identitatea acestora. Sunt de asemenea confruntate informațiile de la Jandarmeriei cu imagini în care au fost surprinse violențe.

Au fost făcute peste 300 de plângeri împotriva jandarmilor, în legătură cu incidentele de la protestul din 10 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri