Șeful Senatului, la ÎCCJ în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă

Data publicării:
160920_ICCJ_tariceanu_004_INQUAM_Octav_Ganea

Călin Popescu Tăriceanu este la această oră în sediul Curţii Supreme. Astăzi este programat un nou termen în procesul în care preşedintele Senatului este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Procurorii DNA îl acuză că a minţit atunci când a fost audiat în dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa.

Acesta este cel de-al patrulea termen din Camera Preliminară, în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu. La acest termen se vor judeca orice cereri și excepții ridicate de avocații șefului Senatului, privind modul în care au fost strânse probele.

De asemenea, tot astăzi este și termenul în dosarul-mamă privind retrocedarea Pădurii Snagov și Fermei Băneasa. Astfel, la ÎCCJ se află și Remus Truică, Paul al României și alți oameni de afaceri, care așteaptă o decizie privind contestația împotriva deciziei date de Curtea de Apel din Brașov prin care s-a dispus începerea judecății în acest dosar. 

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată la 7 iulie. Acuzațiile - mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului - sunt în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, dosar în care sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

DNA îi impută preşedintelui Senatului că a evitat intenţionat să pomenească amănunte importante atunci când a dat declaraţii în ancheta în care este investigată retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Procurorii îi reproşează celui de-al doilea om în stat că „a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Paul al României de către Tal Silberstein, Remus Truică şi alții și că nu a discutat cu Remus Truică despre taxele notariale.

„De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Dan Cătălin Andronic și Tal Silberstein, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”, arată procurorii.

„A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă)”, potrivit DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri