Senator ALDE: Dezavuez, nu sunt de acord cu plângerea penală împotriva oficialilor UE

Data publicării:
ion popa senator alde

O plângere penală a fost înregistrată la Secția privind investigarea magistraților de la București pe numele lui comisarilor europeni Frans Timmermans și Vera Jourova. Plângerea a fost depusă de un site apropiat de PSD, Lumea Justiției (luju.ro), și a fost înregistrată de procurorul Adina Florea. Comisia Europeană a reacționat arătând că oficialii europeni pot fi anchetați doar de către Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene, iar autoritățile române nu au niciun fel de jurisdicție. Subiectul a fost comentat la Digi24 cu invitații „Jurnalului de seară”.

„Eu dezavuez. Vă spun de la bun început: nu sunt de acord cu chestiunea. Adică, eu, unul, nu aș face,nu agreez o plângere penală”, a declarat la Digi24 senatorul ALDE Ion Popa. „Dar vreau să atrag atenția asupra unui limbaj dublu, în sensul că atunci când un cetățean român a făcut o plângere penală primului-ministru, aceiași care atacă acum pe cel care a făcut plângerea și pe cei care anchetează această plângere susțineau la vremea respectivă că e foarte bine că s-a făcut această plângere împotriva premierului și că organele de anchetă trebuie să se aplece serios asupra acelei plângeri”, a adăugat senatorul. „Chestiunile sunt cam la fel, sunt lucruri pe care odată ce le faci, ele sunt permise și altora și e proverbul românesc ce ție nu-ți place altuia nu-i face”, a spus Ion Popa.

Urmăriți în materialul video de mai sus continuarea discuției de la „Jurnalul de seară” la care au mai participat Gabriela Zoană, europarlamentar PSD, Laura Scântei, senator PNL și Cristian Seidler, deputat USR. 

Discuția pe tema plângerii penale împotriva oficialilor europeni înregistrată de secția specială pentru magistrați, recent înființată în România, a fost aprig disputat de Gabriela Zoană și Laura Scântei:

Întreaga discuție pe tema plângerii penale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri