Soarta lui Kovesi, amânată: Tudorel Toader și-a delegat atribuțiile

Data publicării:
COMBO_INQUAM_TOADER_KOVESI_INSPECTIA_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Justiţiei pare să fi amânat anunţul legat de soarta procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. A promis că va lua o decizie până la sfârşitul anului, după ce CCR a decis că Laura Codruţa Kovesi a încălcat autoritatea Parlamentului atunci când a refuzat să meargă la Comisia parlamentară pentru alegerile din 2009.

Tudorel Toader declarase la începutul lunii noiembrie că se va pronunţa anul acesta şi în legătură cu acuzaţiile apărute în spaţiul public la adresa procurorului şef DNA, dar şi în legătură cu rezultatele controlului intern făcut de Inspecţia Judiciară la DNA. Cu toate acestea, Tudorel Toader şi-a delagat atribuţiile până la data de 29 decembrie, inclusiv.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: Evaluarea pe care o fac eu ca ministru al Justiției, pornind de la raportul întocmit de Inspecția Judiciară, se apropie de final. Nu țin cont numai de concluziile și constatările raportului Inspecției Judiciare, ci voi integra în ansamblul activ, într-un termen scurt, prin urmare anul ăsta avem punctul meu de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri