Sume uriașe confiscate de procurorii antimafia

Data publicării:
mascati icon diicot ...diicot.ro

Informaţie de ultimă oră care vine de la DIICOT. A crescut substanţial valoarea prejudiciilor şi a sumelor confiscate în dosarele instrumentate de procurori. În 2017, DIICOT a constatat prejudicii de peste 665 milioane de lei şi aproape 14 milioane de euro. În comparaţie, în 2016 prejudiciile anchetate au fost de peste 441 milioane lei şi 37 milioane de euro. Din aceste prejudicii, procurorii DIICOT au reuşit să confişte în 2017 o sumă record de 488 milioane de lei, faţă de 209 milioane de lei în 2016.

Creșterea sumei puse sub sechestru de procurorii DIICOT și respectiv a valorii prejudiciilor din dosarele instrumentate în cursul anului trecut vine în contextul în care, dacă de uităm la numărul de dosare instrumentate, acestea sunt mai puține raportate la cele din 2016.

Se poate vorbi de o eficiență a DIICOT în cazul recuperării prejudiciului, în ceea ce privește anul trecut.

Din datele raportului de bilanț se vede o creștere ușoară în ceea ce privește dosare privind traficul de migranți și o creștere în ceea ce privește infracțiunile de terorism și asociate terorismului. Procurorii DIICOT spun că această tendință este dată de contextul internațional.

De asemenea, o altă creștere este raportată și în ceea ce privește dosarele de criminalitate organizată și de cybercrime, menționează procurorii în raportul care va fi prezentat în jurul prânzului.

Se observă și o creștere a modalităților noi de fraudă cu ajutorul internetului și această tendință îi obligă pe procurori să analizeze la rândul lor noi căi de investigare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri