Topul despăgubirilor acordate de ANRP. Pe listă sunt şi un ginere al lui T. Băsescu şi un nepot al lui G. Becali

Data actualizării: Data publicării:
bani 2

Moştenitorii industriaşului interbelic Nicolae Malaxa au primit cele mai mari despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Celor trei moştenitori le-au fost soluţionate trei dosare şi au primit, în total, 235 de milioane de euro.

Al doilea pe această listă este omul de afaceri Horia Simu Şchiopu. El a primit o despăgubire de peste 100 de milioane de euro. Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, Horia Simu Şchiopu nu este moştenitor direct, ci a cumpărat drepturile litigioase cu aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Topul celor mai mari despăgubiri acordate este completat de un grup de patru oameni de afaceri: Gheorghe Stelian, Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe. Ei au primit 85 de milioane de euro de la stat. Din cauza acestui dosar, cei patru sunt anchetați de procurorii DNA, alături de fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica. Si nu este singura despăgubire primită de Gheorghe Stelian. El a mai primit 50 de milioane de euro, alături de alte două persoane.

Pe lista beneficiarilor se mai află și alte nume cunoscute. Vasile Geambazi, unul dintre nepoții lui George Becali, figurează cu o despăgubire de 67 de milioane de euro. Și unul dintre ginerii lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, a primit despăgubiri de la stat: aproape 10 milioane de euro, alături de alte patru persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri