Video&Foto Trei bărbați sunt acuzați de furt după ce au încercat să iasă din țară cu autoturisme înmatriculate în Cehia

Data actualizării: Data publicării:
masini-cehia-politie-frontiera (3)

Trei bărbați din Ucraina au fost prinși duminică, 29 septembrie, încercând să iasă din România, prin Vama Albița, la bordul unor autoturisme închiriate în Cehia, a anunțat marți Poliția de Frontieră. Pentru că autoturismele nu puteau părăsi teritoriul UE, aceștia sunt acuzați de furt.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat, pentru continuarea cercetărilor, trei autoturisme marca Skoda Superb, care nu aveau dreptul de a părăsi teritoriul UE fără acordul proprietarului de drept, arată instituția într-un comunicat de presă.

„În ziua de 29 septembrie a.c., în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, trei cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani, care conduceau trei autoturisme marca Skoda Superb, înmatriculate în Cehia. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismelor în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare prin intermediul structurii de specialitate din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui. Astfel, au constatat că autoturismele respective figurează în proprietatea unei firme de închirieri auto din Cehia şi că acestea nu pot părăsi teritoriul U.E., fără acordul proprietarului de drept”, se arată în comunicat.

masini-cehia-politie-frontiera (5)
masini-cehia-politie-frontiera (5)

Potrivit sursei citate, cei trei bărbaţi au declarat că au închiriat autoturismele în cauză de la o firmă de închirieri auto din Cehia şi intenţionau să ajungă în Republica Moldova pentru o prezentare de produse şi pentru a încheia noi contracte de colaborare.

Aceştia au mai spus că intenţionau să se întoarcă în Cehia şi că nu aveau cunoştinţă despre faptul că nu aveau voie să părăsească spaţiul comunitar fără acordul proprietarului.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele trei cazuri pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismele, în valoare totală de 360.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri