Tudorel Toader, despre recursul compensatoriu: Statistica arată o scădere a numărului de recidive

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader cex inquam octav ganea 20181210183955_OGN_3263-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a vorbit despre legea recursului compensatoriu și măsurile care se impun, după ce a discutat despre acest subiect cu premierul Viorica Dăncilă.

Statistica primită de la Administrația penitenciarelor ne arată o scădere a populației penitenciarelor și a numărului celor condamnați care au beneficiat de liberare condiționată, o scăderea numărului celor care se întorc în penitenciare după liberarea condiționată, o scăderea numărului de recidive.

5,02% dintre cei care au fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu au revenit în penitenciar, a mai spus ministrul.

Autorul faptei de la Mediaș nu face parte dintre cei care au beneficiat de legea recursului compensatoriu, a precizat Tudorel Toader. 

Ministrul a spus că va face o evaluare a datelor primite de la Administrația Penitenciarelor și că luni va avea o nouă întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a decide „măsurile legislative și non-legislative” care urmează să fie luate.

Tudorel Toader a spus din nou că legea recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul Cioloș, a fost avizată de CSM, a fost votată inclusiv de opoziție și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Orice faptă penală e gravă și trebuie reprimată. Orice reglementare juridică trebuie să protejeze drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Problema supraaglomerării penitenciarelor trebuie să fie rezolvată în acord cu standardele europene”, a spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri