Tudorel Toader îi răspunde lui Dan Voiculescu privind recursul compensatoriu

Data publicării:
toader voiculescu inquam

Ministrul Justiţiei a făcut astăzi referire şi la cei care, deşi sunt în libertate, vor să beneficieze de recursul compensatoriu, cum este şi cazul lui Dan Voiculescu.

Fostul senator a intentat un proces în care cere să i se aplice legea care scade din pedeapsă 6 zile la fiecare lună de detentie în condiţii improprii. De ce? Pentru că în cazul unei decizii favorabile i s-ar scurta şi perioada în care trebuie să se prezinte regulat la serviciul de probaţiune.

Tudorel Toader a explicat că nu este posibil aşa ceva.

Faceți deosebirea între liberare condiționată și eliberare la termen. Eliberarea la termen... s-au împlinit trei ani,cu sau fără legea asta, îi dai drumul. Nu mai chemi judecătorul dacă el a stat trei ani de zile. Liberarea condiționată o apreciază judecătorul, stabilește după ce constată că fracția obligatorie este executată și că nu sunt alte impedimente. Liberarea înseamnă să îl scoți din penitenciar. Dacă ăla e deja eliberat, de unde să îl mai scoți? El e acasă. Nu poți să îi mai dai zile libere ca să iasă din penitenciar”, a declarat ministrul Justiției.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri