Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost amânată din nou

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader__INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Moțiunea împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, a fost amânată din nou. Este pentru a treia oară când senatorii iau această decizie.

ACTUALIZARE 13.43. Votul asupra moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader a fost amânat din nou.

Decizia a fost luată de Biroul Permanent. Cel mai probabil, este vorba despre lipsa de cvorum. Și moțiunea împotriva Ministrului Finanțelor a fosst amânată.

Potrivit informațiilor Digi24, moțiunea care îl privește pe Tudorel Toader ar urma să fie dezbătută peste două săptămâni.


Nu mă curpinde (sic!) emoțiile pentru că realmente nu am de ce”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă s-a gândit să demisioneze, ministrul a spus: „Orice variantă e posibilă. Voi rămâne în minister până în momentul în care în Monitorul Oficial apare alt ministru”.

Întrebat dacă are semnale privind modul în care va vota PSD la moțiune, Toader a spus că nu a fost preocupat de acest lucru. La întrebarea unui jurnalist, dacă se așteaptă să fie salvat de votul social-democraților, ministrul a răspuns: „De la ce să mă salveze? Sunt într-un pericol, sau în ce?”

Eu nu-mi pun problema: încrezător în ce? Pentru că dânşii au deplina libertate să se exprime prin vot, eu am deplina obligaţie să-mi îndeplinesc misiunea de ministru cât sunt ministru,” a mai spus Tudorel Toader.

Ministrul spune că nu a discutat despre moțiune nici cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nici cu premierul Viorica Dăncilă.

Poate chiar nu-i bine să discut, să nu spuneţi dumneavoastră că am încercat să influenţez o astfel de decizie”, a spus el.

Grupurile parlamentare ale PNL şi USR din Senat au depus la sfârşitul lunii martie moţiunea simplă intitulată „Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader”.

Semnatarii cereau ministrului Justiţiei să renunţe la „modificările nocive” aduse legislaţiei penale şi la schimbările care contravin statului de drept. În plus, i se cere lui Tudorel Toader să nu mai considere recomandările instituţiilor internaţionale de profil ca fiind documente politice.

Dezbaterea moțiunii a fost însă amânată de două ori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri