Turnură neaşteptată în ancheta Rompetrol. Miniştrii care l-au ajutat pe D. Patriciu să devină mai bogat cu trei miliarde de dolari

Data publicării:
dinu patriciu crop

Zilele trecute, Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei, le-a spus anchetatorilor că în octombrie 2003, pe biroul său, la minister, a apărut o notă de fundamentare – un document de trei pagini pe care l-a semnat.

Pe masa Guvernului însă a ajuns un document de cinci pagini, fiind vorba despre cel care a scăpat Rompetrol de datorie. Acel act nu era semnat de ministrul Justiţiei.

Anchetatorii i-au arătat Rodicăi Stănoiu aceste documente, iar ea l-a recunoscut pe cel pe care l-a semnat.

În declaraţia dată la DIICOT, Rodica Stănoiu îi menţionează pe Mihai Tănăsescu – fost ministru al Finanţelor la vremea respectivă – şi pe Dan Ioan Popescu – fost ministru al Industriilor.

Cei doi ar fi săvârşit această ilegalitate prin care datoriile Rompetrol au fost stinse, astfel că toate acele restanţe bugetare au fost transformate în obligaţiuni de plată. Prin această inginerie, spun anchetatorii, Rompetrol a fost listată la bursă, a câştigat capital pe piaţa din străinătate şi astfel, Dinu Patriciu a ajuns să vândă firma cu trei miliarde de dolari către societatea KazMunayGaz.

Citiţi şi:

”Anonimul” Sorin Marin, audiat la DIICOT în dosarul Petromidia

ANCHETA ROMPETROL. Pe firul unui dosar cu greutate

Prima confruntare a reprezentanţilor KazMunayGaz cu procurorii DIICOT. Principalele declarații


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri