Plenul CSM pentru validarea Adinei Florea la conducerea secției speciale, amânat iar. Licu: „Nici dacă intram eu nu era cvorum”

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe stan adina florea ganea inquam 2
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

O nouă amânare la CSM! „Se anunţă o şedinţă cu scântei”, declara, dimineaţă, procurorul general interimar Bogdan Licu despre faptul că pe ordinea de zi era validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obținut punctajul cel mai mare.

Actualizare 10:35. Ședința plenului CSM, programată pentru ziua de luni, nu va mai avea loc din lipsă de cvorum, a anunțat președintele Lia Savonea. Potrivit unor surse din Consiliu, citate de Mediafax, câțiva procurori și judecători au refuzat să participe la plen până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi punctele ce vizau SIIJ.

„Plenul nu se va ține din cauza lipsei cvorumului, respectiv absenței colegilor noștri judecători și procurori de la ședință”, a anunțat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea.

Ședința ar fi trebuit să înceapă la ora 9:30. Aceasta este a doua oară când plenul este amânat din lipsă de cvorum.

Potrivit unor surse apropiate Consiliului, câțiva procurori și judecători au refuzat să participe la plenul de luni până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi toate punctele care vizează Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Nu a fost cvorum. Doamna președinte Savonea o sa vă dea toate detaliile. După cum observați, eu m-am prezentat la plen”, a spus ministrul Justiției, Ana Birchall, la ieșirea din sediul CSM.

Ulterior, și Bogdan Licu a anunțat că nu a participat la ședință tocmai pentru că nu era cvorum. „Nu era cvorum, nici dacă intram eu nu era. Erau vreo 10 oameni în sală, cvorumul e de 15”, a spus procurorul general interimar al României.


Întrebat de ce va fi o "şedinţă cu scântei", procurorul general a răspuns jurnaliştilor: "Ştiţi foarte bine de ce".

"Validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, organizat în perioada 15 mai - 18 iunie 2019 și numirea candidatului admis în funcția de procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție", este al 14-lea punct de pe ordinea de zi a ședinței de luni a plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Ședința este programată să înceapă la ora 9.30.

Inițial, acest punct trebuia discutat săptămâna trecută (joi), însă ședința de plen nu a mai avut loc, deoarece nu a fost întrunit cvorumul.

Ulterior, Ana Birchall, ministrul Justiției, a transmis public că a anunțat conducerea CSM că nu a putut participa la plen deoarece tot atunci aveau loc activități la Guvern.

Procurorii Adina Florea și Sorin Iasinovschi au susținut, săptămâna trecută, interviurile în fața comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror-șef a Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, în timp ce Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat.

Potrivit ordinii soluționate, Adina Florea a obținut cel mai mare punctaj, de 9,86, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25.

Potrivit regulamnetului, rezultatele sunt definitive și nu pot fi contestate.

Interviurile au avut loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.

Sursa: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...