Vama Moravița, blocată de procurori. Vameșii ar fi ajutat persoane urmărite general să părăsească țara

Data publicării:
vama-stamora-moravita-mic-p

Operațiune de amploare a procurorilor DIICOT și a ofițerilor DGA, în această dimineață, în Vama Moravița. Anchetatorii fac 40 percheziții în punctul de trecere a frontierei, dar și în locuințele mai multor polițiști de frontieră și contrabandiști de țigări.

Sunt vizați 20 de polițiști de frontieră și 30 de traficanți. Rețeaua infracțională a fost monitorizată timp de doi ani, procurorii având înregistrări ambientale și video cu aceștia.

Cea mai gravă acuzație se referă la permiterea unor persoane date în urmărire generală să treacă frontiera fără ca acestea să fie introduse în sistem și să fie reținuți pentru fi dați mai departe către autorități.

În dosar sunt vizate și mai multe fapte de contrabandă de mai multe feluri: cu țigări și cu băuturi alcoolice.

Anchetatorii mai spun că s-a format un fel de tradiție, pentru că atunci când voiau să treacă granița, infractorii aveau deja banii pregătiți pentru a-i înmâna oamenilor legii.

Activitatea în Vama Moravița este blocată momentan.

Perchezițiile de astăzi nu sunt primele care au loc în Vama Moravița. În 2011, peste 2.000 de poliţişti, jandarmi, luptători de la trupele de intervenţie rapidă şi ofiţeri DGA au descins în vămile Moraviţa (judeţul Timiş) şi Naidăş (judeţul Caraş- Severin) de unde au ridicat peste o sută de vameşi şi poliţişti acuzaţi de corupţie. În urma acestei operaţiuni, 68 de poliţişti de frontieră, vameşi şi contrabandişti au fost condamnaţi cu suspendare, 17 au fost condamnaţi la închisoare cu executare, iar trei au fost achitaţi.

Citiți și

Verdict în cazul lotului ”Moravița 1”: 67 de inculpați au primit, în total, 160 de ani de închisoare

Primele condamnări în dosarele corupției din vămile din vestul țării. La Naidăș, majoritatea cu suspendare, la ”Moravița 2” - cele mai multe cu executare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri