Victor Ponta, la DNA Ploiești

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta - fb

Victor Ponta a ajuns la DNA Ploiești. El este acuzat de complicitate la spălare de bani.

 

ACTUALIZARE. Victor Ponta a ieșit de la DNA Ploiești. A stat mai puțin de o oră în sediul parchetului.

Mi-am susţinut în totalitate declaraţiile date în faţa judecătorilor de la ICCJ”, a spus el.

Întrebat dacă va fi audiat și Tony Blair în acest dosar, Victor Ponta a răspuns: „Haideţi să nu ne facem de râs cu totul. Vreţi să-l vedeţi pe Blair la DNA Ploieşti? Țin prea mult la România ca să ne facem de râs chiar în toată lumea. Știu că ați vrea să-l vedeți pe Tony Blair aici, dar mă aveţi pe mine, vă ajunge”.


 

Întrebat de jurnaliști dacă vrea ca fostul premier britanic Tony Blair să fie audiat în acest dosar, Victor Ponta a răspuns: „Normal! Cum să nu?”

Procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie, că Victor Ponta este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Miza - premierul de atunci ar fi câștigat capital politic, din mediatizarea întâlnirii cu o personalitate internațională, iar deputatul ar fi candidat pentru un nou mandat într-un colegiu eligibil la alegerile parlamentare din 2012.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi spunea la sfârșitul lunii trecute, că Tony Blair nu are nicio implicaţie în dosarul în care Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă sunt anchetaţi de DNA. E adăuga că Sebastian Ghiță a lansat în spaţiul public informaţii despre acest dosar înainte ca ele să fie comunicate oficial de DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri