VIDEO. Canabis crescut indoor, pe muzică simfonică

Data publicării:
canabis GettyImages-109913284-1
Foto: Gulliver/GettyImages

Avertisment de la poliţişti: tot mai mulţi români îşi riscă libertatea şi cultivă acasă canabis, atraşi de profit. Ofiţerii de la crimă organizată au descoperit anul acesta de cinci ori mai multe culturi față de acum trei ani. Cei prinşi riscă dosar penal pentru trafic de droguri.


O imensă cultură de canabis, tratată de traficant cu muzică simfonică pentru creştere, a fost descoperită acum ceva timp de ofiţerii de la crimă organizată. Ca el sunt sute de crescători în toată ţara, care poate nu apelează la aceaşi metodă, dar urmăresc acelaşi scop - să câştige bani din culturile ilegale.

Anchetatorii descoperă în ulimul timp chiar şi trei plantaţii ilegale de canabis pe săptămână.

„Peste tot, case de vacanţă, casa bunicilor, apartamente de bloc, foste IAS-uri, cam oriunde. Am avut culturi indoor de la 2-3 plante, până la culturi indoor de 6-7.000 plante unde era o adevarata industrie”, spune Claudiu Cucu, director-adjunct la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.

Şi nu e de mirare, câtă vreme echipamentele necesare înfinţării unei culturi de canabis costă de la câteva sute de euro în sus.

Pe internet se vând nu numai lămpi, ventilatoare şi corturi pentru creşterea plantelor. Sunt şi multe clipuri care îţi arată pas cu pas ce trebuie să faci pentru a avea propria cultură la tine acasă.

Anchetatorii atrag atenţia că monitorizează permanent astfel de site-uri. Şi, posibil, şi magazinele care vând accesorii pentru culturi de interior, de unde se pot aproviziona cei în cautare de afaceri interzise, care aduc însă mulţi bani.

„Un kilogram de canabis care se vinde pe piaţa românească cu 2000-5000 de euro îl produc la nişte preţuri destul de scăzute, profitul este destul de mare”, spune Claudiu Cucu, director-adjunct DCCO.

Cei mai mulţi nu mai ajung să câştige însă nimic, deoarece sunt prinşi înainte de a transforma plantele în droguri.

„Riscă închisoarea fără discuţii. Şi de foarte multe cazuri avem condamnări în acest sens, chiar și a celui care vinde seminţele pe internet, avertizează Claudiu Cucu.

În ultimii trei ani, ofiţerii de crimă organizată au distrus sute de kilograme de plante de canabis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri