VIDEO. Mesajul lui Cheloo la ieşirea de la DIICOT

Data publicării:
cheloo captura

 „Cheloo, câte ore ai stat la audieri?”, a fost întrebat cântărețul la ieșirea de la DIICOT Brașov.

Nu ştiu. Mesaj important: vă iubesc, sunteți minunați, faceți o treabă extraordinară, continuați să faceți ce știți să faceți. Vă mulțumesc. N-ați mai auzit asa ceva de la mine, nu?”, le-a spus solistul jurnaliștilor. „Punct”, a adăugat el, refuzând apoi să mai răspundă la întrebări.

Cătălin Ştefan Ion, numele din buletin al lui Cheloo de la Paraziţii, şi-a păstrat atitudinea ironică pe care a avut-o cu zece ore în urmă, când a fost adus la audieri.

„S-au găsit droguri la tine acasă. Se făceau petreceri la casa de la Breaza, acolo unde se pare că se consumau şi droguri. Aveaţi stupefiante în casă? Ce vi s-a spus? De ce sunteţi adus aici?” au întrebat jurnaliștii.

„La plimbare”, a răspuns Cheloo.

Investigatorii spun însă altceva.

El avea legătură şi avea o implicare sub aspectul consumului, din datele noastre şi alte elemente de trafic. (Reporter: Ce cantitate aţi găsit la el şi ce droguri?) Canabis, o cantitate relativ mică, nu o cantitate de sute de grame cum s-a vehiculat”, a precizat un polițist de la DIICOT Ploiești.

După percheziţii în Prahova, Ialomiţa şi Bucureşti, 90 de oameni au fost chemaţi la audieri. În mai multe locuinţe, anchetatorii au găsit zeci de grame de canabis, dar şi obiecte folosite pentru consumul, porţionarea şi cântărirea drogurilor pentru distribuire. Opt oameni sunt cercetaţi acum pentru trafic de droguri. La audieri au ajuns şi consumatori, mulţi dintre ei minori. Poliţiştii spun că tinerii plăteau între 50 şi 60 de lei pentru un gram de canabis.

Cei găsiţi vinovaţi pentru consum de droguri riscă doi ani de închisoare. Traficanţii, în schimb, pot sta şi şapte ani după gratii.

Cheloo nu este singurul cântăreţ de hip hop care intră în vizorul ofiţerilor antidrog.

Tudor Sişu, fost membru La Familia, a fost arestat în octombrie 2003 pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. A ieşit din închisoare în 2005, însă s-a întors în spatele gratiilor în 2012. Atunci a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri. A fost eliberat condiţionat un an mai târziu.

 Citiți și:

Capcana în care a căzut Cheloo
Noi detalii de la DIICOT despre dosarul Cheloo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri