VIDEO. Momentul plecării lui Liviu Dragnea de la Înalta Curte

Data actualizării: Data publicării:
dragnea plecare iccj inquam octav ganea 20190415152523_OGN_0700-01

Dosarul angajărilor fictive din Teleorman, în care este inculpat Liviu Dragnea, a fost amânat pentru 20 mai. În urma acestui anunț, Liviu Dragnea a plecat de la curtea supremă în aplauzele susținătorilor săi, dar și în huiduielile protestatarilor.

Dragnea a refuzat să vorbească cu jurnaliștii. El a plecat, însoțit de jandarmi, printre sutele se susținători, pe de o parte, și contestatari, pe de altă parte, care îl așteptau în fața Înaltei Curți.

La termenul de astăzi, Dragnea a pledat încă o dată nevinovat. 

În primă instanță, șeful PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. 

Ce acuzații i se aduc lui Liviu Dragnea

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman. DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri