VIDEO. Protestul magistraților din Capitală, sprijinit de bucureșteni: „Vrem justiție, nu corupție”

Data publicării:
magistrati bucuresti

Scandal fără precedent în Justiţie. Judecătorii şi procurorii din 6 judeţe au ieşit în stradă şi au anunţat suspendarea activităţii, după ce ordonanţa de urgenţă propusă de Tudorel Toader şi adoptată de guvern a intrat în vigoare. La această oră magistraţii din Capitală protestează pe treptele Palatului de Justiţie.

Circa 200 de magistrați stau pe scările clădirii și au în mână foi de hârtie care fac apel la păstrarea independenței magistraților. Ei spun că se tem de politizarea justiției și că activitatea parchetelor ar putea fi blocată de această ordonanță.

De cealaltă parte a străzii, pe de altă parte, sunt circa 100 de oameni care au venit să-i sprijine pe magistrați. Ei au venit cu pancarte și scandează „vrem justiție, nu corupție”. De asemenea, ei le mulțumesc magistraților pentru că au ieșit în stradă. 

Revolta magistraţilor faţă de recenta ordonanţă care schimbă legile Justiţiei s-a extins azi. Sunt anunţate proteste și la Timişoara, Oradea şi Constanţa. Judecători şi procurori de la instanţe şi parchete de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Iași şi Constanţa au decis să-şi suspende de luni activitatea pentru perioade cuprinse între 3 zile şi o săptămână. Cu toţii spun că schimbările anunţate acum câteva zile afectează grav independenţa Justiţiei.

Miercuri are loc Adunarea Generală a parchetelor din ţară, cand se decide dacă magistrații vor continua protestele și sub ce formă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri