VIDEO. Șapte membri ai grupării „Scara Rulantă” au fost arestați. Prejudiciul: peste un milion de euro

Data publicării:
scara

Investigațiile în acest caz, denumit „Scara Rulantă”, au început în toamna anului trecut. Vizată era o grupare infracțională inițiată în Iași, formată din șapte persoane. Aceștia comiteau furturi din buzunare în supermarket-urile din Germania.

„Banii câştigaţi din activitatea infracţională erau transferaţi în România, prin servicii de transfer online, imediat după săvârşirea faptelor, prejudiciul ridicându-se la peste 1.000.000 de euro”, informează Poliția Română.

„Prin cooperarea Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, cu autorităţi judiciare din Europa, prin intermediul EUROPOL, s-a reuşit prinderea tuturor celor şapte bănuiţi în cauză. Astfel, la nivel european, a fost declanșată o acțiune E.N.F.A.S.T., cu scopul de a  localiza și aresta persoanele respective, acțiune la care au participat echipele FAST (serviciile de urmăriri) din Germania, România, Italia, Franța, Spania, Austria și Portugalia”, precizează sursa citată.

La data de 26 octombrie 2015, au fost emise, de către autorităţile judiciare germane, mandate europene de arestare împotriva celor şapte membri ai grupării.

Primul membru a fost arestat pe 1 decembrie anul trecut, în Madrid.

„În urma unei operaţiuni desfăşurate de Poliţia Română, în colaborare cu autorităţile din Spania, un altul a fost prins, la două zile, tot în Madrid. La data de 4 decembrie 2015, alţi doi au fost arestaţi în Iaşi. Al cincilea bănuit a fost arestat în Kiefersfelden – Germania, la data de 3 februarie 2016, în urma unui control la frontieră. Celelalte două persoane bănuite în cauză, un bărbat şi o femeie, au fost prinse de poliţiştii români, în Iaşi, la data de 29 aprilie 2016”, precizează Poliția Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri