VIDEO. Virgil Măgureanu, huiduit la începerea procesului Mineriadei. Un bărbat a leșinat

Data actualizării: Data publicării:
dosarul mineriadei virgil magureanu_Inquam Photos George Calin (5)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Virgil Măgureanu, primul director al Serviciului Român de Informaţii, a fost huiduit la sosirea la Curtea Militară de Apel. Aici se desfăşoară astăzi prima înfăţişare în dosarul Mineriadei.

dosarul mineriadei virgil magureanu_Inquam Photos George Calin (2)
Foto: InquamPhotos/George Călin

Actualizare 10:10. Un scandal a izbucnit marţi dimineaţă la Curtea Militară de Apel Bucureşti, unde sute de oameni s-au prezentat la primul termen în cameră preliminară al dosarului "Mineriada din 13-15 iunie 1990".

Sala în care se desfăşoară procesul este neîncăpătoare pentru părţile civile citate în dosar, astfel încât oamenii au fost nevoiţi să stea afară, în frig, ei aşteptându-şi rândul să fie strigaţi de pe o listă.

La un moment dat, un bărbat a leşinat şi a fost târât câţiva metri afară şi pus pe un scaun, el revenindu-şi după câteva minute. Bărbatul a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la spital. Cunoscuţi ai săi spun că acesta este epileptic, are 46 de ani şi a fost operat de mai multe ori.


Evenimentul are loc la 28 de ani după ce patru oameni au murit şi 1.400 au fost răniţi în violenţele provocate de venirea minerilor în Bucureşti, în iunie 1990.

Virgil Măgureanu, fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Petre Roman sujnt inculpaţi pentru crime împotriva umanităţii.

Jurnalist: Cum vedeți această primă înfățișare, credeți că se va face dreptate în dosarul Mineriadei?

Virgil Năgureanu: Eu așa sper, să se faca dreptate, da!

- Domnule Virgil, în sfârșit!

- Vă iubim!

- În sfârșit o să răspundeți penal pentru faptele pe care le-ați făcut în 90. Nu vă e rușine? La pușcărie să te duci! Domnule Virgil Magureanu, ani grei să faci pentru ce ai făcut!

Citiți și Începe judecarea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, după 28 de ani

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri