Zece parlamentari dintre cei aleși în 2012 au ajuns la închisoare

Data publicării:
becali catuse

Primul deputat care a schimbat fotoliul din plen cu celula închisorii a fost George Becali. După numai şase luni de mandat, a fost condamnat în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării.

Nu s-a împlinit un an de la instalarea Parlamentului, că a mai venit o condamnare. Senatorul Antonie Solomon a ajuns după gratii, pentru luare de mită.

Au urmat alte condamnări care au vizat nume grele: Monica Iacob Ridzi, Relu Fenechiu şi Sorin Roşca Stănescu au părăsit, pe rând, băncile din plen.

Senatorul Dan Voiculescu a demisionat din parlament înainte de condamnare. Un an şi jumătate mai târziu, a ajuns după gratii.

Şi fostul ministru Miron Mitrea a fost condamnat la scurt timp după ce a demisionat din legislativ.

Nume sonore ca Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Darius Vâlcov au demisionat din cauza dosarelor penale, înainte de a se ajunge la condamnări în instanţă.

Parlamentul a înregistrat şi o premieră: un deputat UDMR a fugit în Ungaria după ce colegii au încuviinţat arestarea sa. Marko Attila şi-a trimis demisia pe mail, dar a fost dat în urmărire prin Interpol.

Legislatura se încheie cu zeci de parlamentari cercetaţi penal sau condamnaţi cu suspendare care se află încă în funcţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri