Mașină de poliție pe butuci, adăpost de vreme rea pentru polițiști

Data publicării:
masina

O autospecială de poliţie a fost transformată în adăpost de ploaie pentru agenţii din teren. Ofiţerii unei secţii din Bucureşti îndeplinesc o misiune, fără să aibă la dispoziţie o maşină funcţională. Poliţia Capitalei cunoaşte situaţia, dar spune că le-a făcut un favor poliţiştilor. Chiar dacă este scos din uz, autoturismul a fost lăsat acolo ca să îi poată proteja de ploaie şi vânt.

Dacă poliţiştii ar primi un apel de urgenţă, sigur nu ar putea să ajungă nicăieri cu această maşină. Este mâncată de rugină, iar unele componente sunt legate cu sârmă între ele ca să nu cadă. Face parte din dotarea unui serviciu de ordine publică al unei secţii de poliţie din Capitală.

În starea în care se află, autospeciala de poliţie nu poate să ofere nici siguranţă şi nici încredere cetăţenilor. Poliţiştii care lucrează cu ea spun că de aproape un an este complet nefuncţională. Este parcată în Bucureşti, nu spunem locul pentru că se află, teoretic, într-o misiune secretă.

Polițist: Maşina, fiind nefuncţională, au mai venit colegii cu un aspirator. Pe timpul sezonului cald, au avut și purici.
Reporter: Au avut purici în maşină?
Polițist: Au avut purici în maşină.

Treaba acestor ofiţeri este să ofere protecţie unor martori. Spun că iarna trecută s-au încălzit cu o aerotermă pe care au alimentat-o cu un prelungitor tras de la o sursă apropiată de curent.

Polițist: La nivelul Poliţiei Capitalei nu există o procedură care să prevadă alimentarea unui autovehicul pus într-o misiune de staţionare ca aceasta.
Reporter: Şi pentru că stă, nu se alocă benzină?
Polițist: Nu se alocă. Maşinile Poliţiei Capitalei sunt alimentate în funcţie de kilometri parcurşi.
Reporter: Staţia funcţionează?
Polițist: Staţia nu funcţionează, nu are curent.
Reporter: De pornit, nu mai porneşte? Ce funcţionează la maşina asta?
Polițist: Sincer să vă spun, momentan nimic.

Unul dintre colegii poliţiştilor care participă la această misiune de protecţie, susţine că până acum două zile, nici roţile nu erau umflate. Între timp, acestea ar fi fost schimbate după ordinul unui superior.

Polițist: Ar trebui să se cunoască această situaţie. Sindicatul Diamantul a făcut sesizări în acest sens. Până acum, nu s-a luat nicio măsură.
Reporter: Aţi primit vreun răspuns?
Polițist: Deocamdată nu.

Am cerut Poliţiei Capitalei un răspuns oficial pentru nemulțumirile agenţilor.

„Autoturismul în cauză (...) este scos din sistemul de patrulare şi este utilizat ca spaţiu de odihnă şi depozitare pentru cei ce execută misiunea ca punct fix de supraveghere. S-a optat pentru această variantă pentru a crea poliţiştilor aflaţi în executarea atribuţiunilor de serviciu, în locaţia la care faceţi referire, condiţii minime de protecţie pe timpul unor condiţii meteo nefavorabile”, se precizează în comunicatul Poliției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri