Mașini de 280.000 de euro, confiscate în câteva zile la graniță. Ce se întâmplă cu ele

Data actualizării: Data publicării:
1579159064218-7102-S4

România este pe cale să devină parcul auto al mașinilor aduse ilegal din Occident. Anual, sute de români sunt dispuși să devină proprietarii unor mașini de lux... furate! Doar în ultimele două săptămâni, la graniță au fost confiscate autoturisme în valoare de 280.000 de euro.

În urmă cu două zile, la punctul de frontieră Giurgiu polițiștii erau surprinși de o mașină cum rar vezi, din punctul de vedere al cromaticii: un autoturism din gama de lux, culoare verde brotac.

Șoferul, un grec în vârstă de 40 de ani, nu a putut prezenta actele mașinii - astfel că s-a ales cu dosar penal pe loc.

Autoturismul era de fapt furat și căutat de polițiștii din Belgia. Anul trecut nu a fost zi în care să nu încerce cineva să introducă în țară o mașină furată. Trendul s-a păstrat și la începutul acestui an.

Alexandra Popescu, purtător de cuvânt la Poliția de Frontieră: „Anul acesta vorbim despre un număr de 11 autoturisme semnalate ca fiind furate sau căutate de autorități. Cele 11 autovehicule de anul acesta în total se ridică la valoarea de peste 280.000 de euro, pentru că vorbim în majoritate despre vehicule din clasa de lux.”

Cea mai scumpă mașină a fost confiscată în aceeași zi cu autoturismul verde-brotac dar la Frontiera Iași. O mașină Tesla - în valoare de peste 70.000 de euro. Autoritățile din Norvegia au introdus în alertă acest autoturism încă de anul trecut din octombrie. Șoferul s-a scuzat, spunând că mașina este a unui prieten. Cele mai multe autoturisme furate sunt introduse în țară pe la granița cu Ungaria, spun polițiștii de frontieră.

Alexandra Popescu, purtător de cuvânt la Poliția de Frontieră: „Cei care se află la volanul acestor autotursime declară că le cumpără din diverse țări din vest, Belgia, Franța, Germania, Austria și le transportă în România sau în alt stat din estul Europei.”

Persoanele care încearcă să le introducă în țară se declară de regulă cumpărători de bună credință - puțini sunt cei care au recunoscut că au primit bani pentru a introduce bolizii în România.

Mașinile confiscate au umplut spațiile sediilor poliției de Frontieră. Până la decizii definitive ale instanței, ele sunt puse sub sechestru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri