Meleșcanu: Nu sprijin desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Data actualizării: Data publicării:
MAE - ROMANIA - CROATIA
Teodor Melescanu face declaratii de presa la sediu MAE, marti, 14 martie 2017. Inquam Photos / George Calin

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, joi, că nu sprijină desecretizarea memorandumului privind mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Cel care a propus desecretizarea a fost președintele PSD, Liviu Dragnea.

A fost o idee. Eu, personal, nu sprijin inițiativa, dar, sigur, eu o hotărâre pe care o va lua guvernul, doamna prim-ministru”, a declarat Teodor Meleșcanu. Potrivit acestuia, „în cel mult o lună” va fi gata evaluarea privind oportunitatea mutării reprezentanței diplomatice la Ierusalim. 

Am abordat, în primul rând, problemele de securitate, acum lucrăm în Ministerul de Externe la problemele juridice pe care le implică o asemene decizie și, în paralel, am solicitate de ministerele cu activități economice o evaluare și din partea lor. După care ne vom întâlni și vom face materialul ca atare”, a precizat șeful diplomației.

Noi am invitat Administrația Prezidențială să participe la aceste întâlniri pe care le facem”, a mai spus Teodor Meleșcanu. Potrivit acestuia, reprezentanții Președinției nu au venit la discuții, dar că, probabil, vor exprima un punct de vedere după ce va fi gata evaluarea.

Controversatul memorandum privind mutarea Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea desecretizat. Propunerea a fost făcută, săptămâna aceasta, de Liviu Dragnea.

„Am discutat, într-adevăr, în Biroul Național Permanent. Domnul președinte Dragnea a pus această problemă s-o studiem. Și, dacă se poate face, cred că ar fi bine să știe tot poporul ce discutăm în guvern, că nu e nicio problemă, n-avem secrete. Vorbim de România, nu de persoane sau de grupuri politice”, a declarat, pentru Digi24, vicepremierul Paul Stănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri