METEO. Vremea în acest weekend

Data publicării:
munte Apuseni brazi iarna

Temperaturile vor mai creşte puţin, soarele va fi prezent în mare parte a ţării, iar la munte, majoritatea pârtiilor au suficientă zăpadă şi vântul va rămâne liniştit.

Weekendul începe tot cu vreme rece în mare parte a ţării, iar temperaturile se vor apropia de cele potrivite acestei perioade numai la deal şi la munte. Maximele zilei de sâmbătă vor fi cuprinse între minus 4 şi 5 grade Celsius. Aspectul zilei va fi plăcut în majoritatea regiunilor, iar norii vor fi mai numeroşi în regiunile estice şi, local, în cele sudice şi centrale.

În Bucureşti, cerul va mai avea înnorări, dar vremea se va încălzi uşor faţă de perioada anterioară. Temperaturile maxime vor avea valori pozitive, iar vântul nu va crea pobleme. Presiunea aerului va creşte şi va fi mai mare faţă de cea normală.

Cei care se vor afla la munte în acest weekend vor fi încântaţi de vremea de acolo. Vor fi numeroase ore însorite, iar temperaturile vor rămâne apropiate de pragul îngheţului, aşa că stratul de zăpadă existent nu se va modifica foarte mult. Cel mai cald va fi în masivele vestice unde se vor atinge 4-5 grade Celsius.

Până la sfârşitul lunii, vremea nu se va schimba semnificativ. Soarele va străluci în special în interiorul arcului carpatic, în timp ce în est şi în sud, norii vor persista. În zonele joase ceaţa va apărea frecvent şi se va depune chiciură. Nopţile se anunţă geroase în continuare, cel puţin în depresiuni, unde termometrele vor indica chiar şi minus 19 grade Celsius. Peste zi, însă, vor fi până la 7 grade Celsius în zonele de deal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri