Micii pompieri, în competiție la Brașov

Data actualizării: Data publicării:
pompieri

Concurs pentru micii pompieri la Brașov. Echipa câștigătoare merge anul viitor la concursul internaţional care se va organiza în Elveţia. Micii pompieri se întrec în probe de îndemânare şi viteză. Sunt 21 de echipe din toată ţara şi fiecare speră să câştige concursul naţional pentru a pleca în Elveţia.

-Vă antrenați mult?

-Da, am făcut pe stadion, avem şi teren mai mic.

-Cam cât vă antrenaţi?

-2, 3 ore pe zi.

Brașovul este reprezentat de o echipă de băieţi de la Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa" şi de o echipă de fete de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus". Ştefan Şerban are 14 ani şi s-a antrenat aproape tot anul pentru acest concurs.

-Noi ne-am antrenat mai mult pentru că suntem oraş gazdă şi ne-am antrenat timp de o săptămână în fiecare zi

Concursul este sprijinit de autorităţile locale, dar şi de profesorii care văd în întrecere un mod de a educa spiritul de competiţie.

Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov: Este un concurs frumos în care nimeni nu are de pierdut, toată lumea are de câştigat. Sunt copii, elevi de şcoli generale le dorim mult succes iar aerul de munte să le face numai bine.

Maricel Rugină, adjunct al inspectorului sef, ISU Braşov: Noi sprijinim, promovăm, mergem în şcoli, în ideea că în viitor vom avea dintre ei colegi.

Radu Chivărean, director al Liceului Teoretic „Johannes Honterus": Sunt cele mai bune echipaje, unele cu tradiţie, participante la faze internaţionale care se țin din 2 în 2 ani. Anul trecut, România a fost reprezentată de judeţele Satu Mare şi Neamţ la Filah, în Austria, la Olimpiada Internaţională a pompierilor, unde au fost peste 3.000 de participanţi.

Cei care vor să îi susţină pe elevi pot veni să asiste la concurs sâmbătă, de la ora 9, la Arena Sportivă Ion Ţiriac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri