Minivacanța românilor a început cu nervi în trafic

Data publicării:
coloana masini 2

Vacanţa de Ziua Naţională a început cu deja tradiţionala aglomeraţie pe şosele. Se circulă în coloană pe Valea Prahovei, pe autostrada Bucureşti - Piteşti şi sunt cozi mari la ieşirea din ţară spre Ungaria. Și traficul feroviar a fost blocat între Predeal şi Braşov. Un copac a căzut pe şinele de cale ferată, iar angajaţii CFR au lucrat mai bine de o oră la deblocarea drumului. 

Ca de fiecare dată, cea mai aglomerată rută este drumul spre munte. Sunt cozi de maşini pe mai mulţi kilometri pe Valea Prahovei.

Un ambuteiaj s-a produs şi la Bascov, la ieşirea de pe A1 spre Râmnicu-Vâlcea, potrivit imaginilor filmate din elicopterul MAI.

Şi în apropiere de vama Nădlac timpii de aşteptare au crescut semnificativ. Dovadă - din imaginile surprinse din elicopter.

Nu lipsesc nici evenimentele neplăcute. Traficul este îngreunat la kilometru 84 pe Autostrada A1, sensul spre Piteşti, din cauza unui accident. 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că din cauza numărului mare de autoturisme circulaţia rutieră pe sensul de urcare al DN1 Ploieşti - Braşov se desfăşoară îngreunat, pe tronsonul Cornu de Sus -Comarnic şi în zona staţiunii Buşteni. Se circulă îngreunat şi pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti , pe ambele sensuri.

Se circulă cu dificultate şi la ieşirea de pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti în DN7, la Bascov, judeţul Argeş, unde s-a format coloană de autoturisme pe aproximativ doi kilometri.

De asemenea, se circulă în coloană pe autostrada A1 Arad – Nădlac, la ieşirea din ţară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Pentru evitarea aglomeraţiei, autorităţile recomandă utilizarea punctului de trecere a frontierei Nădlac I - vechiul punct, prin care deplasarea se face fluent, fără probleme sau a altor puncte.

Pe sensul către Râmnicu Vâlcea al DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea se circulă în condiţii de aglomeraţie la ieşirea de pe autostradă şi în judeţul Vâlcea.

Atenţie dacă plecaţi la munte! Poliţiştii au făcut filtre pe drumul care leagă oraşul Novaci de Rânca, în judeţul Gorj. Nicio maşină nu este lăsată să treacă dacă nu are echipament de iarnă. Ninge încontinuu în zonă de la 4 dimineaţa şi este cod cod galben de viscol şi ninsori în tot judeţul. Se intervine cu utilaje pe Drumul Naţional 67 şi se împrăştie material antiderapant. În staţiunea montană Rânca, stratul de zăpadă depăşeşte 15 centimetri. Codul galben de ninsori este valabil până la ora 22:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri