Monument istoric unic în România, vandalizat la o lună după restaurare

Data publicării:
colonade buzias

Colonada din staţiunea Buziaş, judeţul Timiş, un culoar de lemn pe unde s-a plimbat şi faimoasa împărăteasă Sissi, soţia împăratului Franz Joseph, a fost vandalizată la nici o lună de la restaurare. Asta după ce autorităţile locale au investit peste un milion de euro, pentru a reda traseului de lemn farmecul de altă dată.

Colonada, monument istoric unic în România, a fost reconstituită exact după planurile iniţiale ale împăratului Franz Joseph, din 1875, şi a fost redat circuitului turistic. Peste un milion de euro au fost investiţi în restaurare.

11 burlane, nou nouţe, de pe marginea colonadei din Buziaş, au fost vandalizate. Cel mai probabil au fost lovite cu picioarele sau cu alte obiecte şi asta la nici o lună de la restautare.

Localnicii şi turiştii sunt indignaţi de actul de vandalism:

„Lumea, educaţia... habar nu au de ce avem noi la Buziaş şi îşi bat joc”.

„Dezastru, nişte oameni care nu au pic de cultură şi respect faţă de staţiune”.

Făptaşii nu au fost încă prinşi. Primarul din Buziaş, Sprin Munteanu, vrea să fie deschise dosare penale şi a cerut ajutorul locuitorilor printr-o postare pe Facebook.

„Este INADMISIBIL un astfel de comportament. Vă promit că vom merge până la efectuarea de dosare penale , pentru cei găsiţi vinovaţi! Dacă aveţi informaţii cu privire la anumite aspecte ce contravin bunului simţ, vă rog să contactaţi Poliţia Locală Buziaş”, a scris edilul-şef pe reţeua de socializare.

Restaurarea colonadei,de 500 de metri lungime, a durat un an şi jumătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri