Noi cazuri de intoxicații la Liceul German din Arad, unde zeci de elevi au ajuns la spital din cauza substanțelor de deratizare

Data actualizării: Data publicării:
deratizare arad

Noi cazuri de intoxicație la liceul din Arad, unde zeci de copii au ajuns la spital acum o săptămână din cauza substanţei folosite la deratizare. Astăzi, 11 elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi dintre ei au rămas internați.

Cursurile la Liceul German din Arad au fost suspendate în 13 ianuarie, iar astăzi au fost reluate. DSP și-a dat acordul ca școala să fie redeschisă după ce s-a făcut curățenie și s-au făcut măsurători în liceu.

Constantin Cătană, directorul DSP Arad, a spus la Digi24 că a fost eliminat orice risc pentru sănătatea copiilor, înainte de reluarea cursurilor.

El a spus că a mers astăzi de trei ori la spital, după ce copiilor li s-a făcut rău.

Simptomatologia este asemănătoare, dar nu are nicio legătură cu evenimentul nostru. Punctual, putem discuta și le analizăm cu medici epidemiologi și concluziile sunt aceleași. Este vorba despre senzații de mâncărimi, dar nu se pot identifica prurit, roșeață sau zone clare, este vorba de cefalee sau dureri abdominale asociate cu ingerarea de alimente în cursul zilei”, a spus el.

Cătană a mai spus că mulți dintre copii nu au vrut să meargă la spital, dar că DSP a insistat, pentru a elimina orice probleme.

Simina Roz, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad, a spus la Digi24 că simptomele celor 11 copii sunt asemănătoare cu cele pe care le-au avut elevii care au ajuns săptămâna trecută la spital – cefalee, dureri abdominale și, în unele cazuri, erupții cutanate.

Ea a precizat însă că nu se poate spune în acest moment care este cauza intoxicației celor 11 elevi și dacă este vorba despre aceeași cauză ca săptămâna trecută.

Poate fi intoxicație alimentară, poate fi o alergie, nu mă pot pronunța”, a adăugat ea.

Săptămâna trecută, zeci de elevi au ajuns la spital din cauza substanțelor folosite la deratizare. Una dintre substanțe avea o concentrație de patru ori mai mare decât cea admisă iar o alta nu mai este autorizată de câțiva ani. Directorul firmei de dezinsecție a spus însă că nu își explică cum s-ar fi putut intoxica 43 de elevi.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri