FOTO VIDEO Au fost noi proteste în Piața Victoriei şi în marile oraşe

Data actualizării: Data publicării:
20180621210305_IMG_0603-01protest piata victoriei inquam octav gabea

Aproximativ 15 mii de oameni au ieşit din nou în stradă, pentru a doua seară la rând. Cei mai mulţi dintre ei, peste 6.500, s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Şi dacă miercuri seara, românii ieşiţi în stradă erau nemulţumiţi de modificările aduse codului de procedură penală, aseară ei au salutat condamnarea cu executare primită, în primă instanţă, de Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu.

ACTUALIZARE 00.30. În punctul maxim al manifestaţiei din Piaţa Victoriei, au fost în jur de 6.500 de persoane, care au contestat modificările pe care palamentarii le-au făcut la Codul Procedură Penală.

„E foarte important ca numărul lor să fie mare şi să arătăm că deşi ei se consideră majoritari în Parlament, majoritatea se consideră împotriva lor", spune un bărbat.

"Sunt în stradă pentru că sper în continuare că se poate schimba această situaţie stupidă în care ne aflăm”, afirmă un altul. 

Văd România în stadiul în care a ajuns acum din cauza lipsei de educaţie, atât la nivel politic, cât şI la nivel social. Văd România dezinteresului cetăţeanului de zi cu zi”, adaugă o tânără.

Unii protestatari au salutat condamnarea la închisoare cu executare a liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Nici eu nu sunt fericit şi nu aplaud pentru condamnarea propriu-zisă. Sunt foarte fericit pentru faptul că este aici o dovadă că independenta justiţiei nu a fost distrusă”, a afirmat Mircea Cărtărescu, prezent la protest.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost parţial blocată, pe durata protestului.

Manifestaţiile împotriva coaliţiei de la putere au continuat şi în marile oraşe. Cea mai consistentă prezenţă a fost la Sibiu - 3.000 de oameni.

La Cluj-Napoca, oamenii au ieşit în stradă pentru e treia zi consecutiv, de această dată, în număr de aproximativ 2.000.

În jur de 500 de oameni au protestat şi la Iaşi.

Tot cam atâţi manifestanţi au fost şi la Braşov.

O scandare comună a fost solicitarea de demisie, adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Proteste similare au avut loc şi în Alba Iulia şi Galaţi.


ACTUALIZARE 21.00. Protestatarii din fața Guvernului cântă imnul național. Sunt mii de oameni în Piața Victoriei.


ACTUALIZARE 20.35 Numărul protestatarilor a crescut. Sunt peste 3.000 de oameni în Piața Victoriei. Polițiștii au blocat circulația pe Șoseaua Kiseleff și pe Bulevardul Aviatorilor.

180621_PROTEST_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
180621_PROTEST_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Oamenii au ieșit în piață și în alte orașe din țară.

Peste 500 sute de persoane s-au strâns în Piaţa Mare din municipiul Sibiu într-un protest organizat faţă de modificarea codurilor penale. La aflarea veştii că Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat „La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!”.

VIDEO Imagini de la Sibiu

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat și în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificarea Codului de Procedură Penală şi pentru a cere demisia președintelui Camerei Deputaților,

VIDEO - Imagini de la Timişoara

Aproximativ trei mii de persoane protestează la Cluj-Napoca, faţă de modificarea codurilor penale, cer alegeri anticipate şi demisia liderului social-dedmocrat din fruntea Camerei Deputaţilor. „Liviu Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta” este una dintre scandările preferate ale clujenilor care au pornit în marş pe străzile oraşului.

VIDEO Imagini de la Cluj-Napoca

La Iași, aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Unirii, cerând demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

VIDEO - Imagini de la Iaşi


Protestatarii au primit cu aplauze vestea condamnării la închisoare a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Piaţa este încercuită cu garduri, însă deocamdată sunt puţini jandarmi în jurul manifestanţilor.

Manifestanţii au fost lăsaţi să pună în funcţiune, pe o maşină cu platformă, o instalaţie cu sunet, de unde se aud „Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990. De asemenea, cei care doresc dintre manifestanţi vorbesc de la microfon.

Oamenii strigă mai ales „Demisia”.

Printre cei prezenți la protest se află și Mircea Cărtărescu. Urmăriți declarațiile sale în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri