Olguța Vasilescu: Toți bugetarii vor avea două norme de hrană și un voucher de vacanță

Data publicării:
olguta

Toți bugetarii vor avea incluse în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană, a precizat joi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, subliniind că draftul legii salarizării va fi gata probabil la finele lunii martie, când vor fi finalizate discuțiile cu toți partenerii.

"Toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană, absolut toți bugetarii. Dar asta nu ridică probleme, pentru că se reduce nivelul de sporuri, adică vor fi 30% pe ordonator de credite. Ce ne asigurăm noi cu această ocazie este că absolut toată lumea va avea o distribuție corectă a sporurilor. Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau șefi, luau niște sporuri foarte mari față de restul angajaților. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă norma de hrană și să aibă acest voucher de vacanță, atunci în nivelul sporurilor trebuie să fie prinse pentru toată lumea. Considerăm că este o variantă mai corectă", a explicat Olguța Vasilescu, la finalul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație pe marginea proiectului Legii salarizării bugetarilor.

Aceasta a precizat că la elaborarea proiectului au fost luate în calcul datele de la ministere, dar și de la sindicate, privind numărul de angajați și salariile în plată la ora actuală.

"Noi am lucrat pe datele pe care ni le-au dat ministerele. Le considerăm pe acelea corecte. Am cerut date și de la sindicate ca să avem un control încrucișat asupra a ceea ce înseamnă numărul de personal și salariile care sunt la ora actuală în plată. Deci nu ar trebui să fie niciun fel de probleme. Discuțiile cu toată lumea au fost de maniera: sunt niște sume în aceste anexe, dacă nu ne vom încadra în anvelopa de 32 de miliarde lei vom mai scădea din ele și toată lumea a fost de acord. Sigur că diferențele față de anexele pe care ei le-au primit deja nu vor fi foarte mari", a precizat ministrul Muncii citat de Agerpres.

Aceasta a reafirmat că, în urmă cu o săptămână și jumătate, reprezentanții Ministerului de Finanțe au făcut un calcul și atunci anvelopa ieșea "undeva la 31 de miliarde". După discuțiile cu partenerii sociali, datele vor fi reanalizate de MFP pentru a nu fi depășit plafonul de 32 miliarde lei.

"Draftul de lege îl vom avea cel mai probabil undeva la finele lunii martie când vom finaliza discuțiile cu absolut toți partenerii", a mai spus oficialul MMSJ.

În ceea ce privește discuțiile cu sindicaliștii din Educație, ministrul Muncii a menționat că discuțiile vor continua și săptămâna viitoare, pe grupuri de lucru.

"Încă nu avem o concluzie, pentru că s-a stabilit să se lucreze pe grupuri de lucru și săptămâna viitoare, asta pentru că a fost foarte dificil să avem o discuție, având în vedere ca erau și Preuniversitarul și Universitarul la aceeași masă. Atunci am stabilit să fie grupe separate de lucru săptămâna viitoare. Foarte mult nu ar mai fi de corectat, cu atât mai mult cu cât din Universitar am și avut pe cineva care a lucrat împreună cu noi la această lege a salarizării unitare.(...) Asupra principiilor generale am convenit, aici nu e niciun fel de problema, doar sunt discuții pe cine ridicăm mai sus față de ceilalți. De exemplu, în Preuniversitar discuția a fost că pedagogul trebuie să fie un pic mai sus față de îngrijitor. Chestiuni de genul acesta care nu ne dau peste cap nici principiile legii nici modul de salarizare sau anvelopa pe care o avem pregătită", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri