Orașul în care legea e soră cu fărădelegea. Politicieni, polițiști și interlopi, chefuri la fosta cabană a lui Ceaușescu

Data publicării:
nicolae mirea
Foto: olt-alert.ro

Bâlbâiala poliției și justiției din Olt nu e de dată recentă și e departe de a fi doar simplă neglijență. Polițiștii și magistrații sunt amestecați cu interlopii în afaceri, exista legături de rudenie și complicități mai mult decât suspecte. Digi24 a obţinut confirmarea că în Olt există legături periculoase între politicieni, poliţişti și infractori. O dată pe lună făceau chefuri la fosta cabana de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu. Nu se fereau de nimeni.

Legăturile sunt confirmate de oameni care au informații din interior.

Remus Rădoi, om de afaceri: Aceste legături sunt numai între grupări şi poliţie pentru ca dosarele să fie soluţionate cât mai blândă. Bănuiala mea este că poliţie, DIICOT, procuratură şi uneori se ajungea până la instanţă. Nu văd cum să scapi cu o pedeapsă blândă sau aproape deloc.

În Caracal, toți cei care contează funcționează în sitemul o mână spală pe cealaltă.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Chefurile aveau loc în pădurea Reşca, la fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu. Este o cabană ferită de ochii lumii, un loc perfect pentru întâlnirile dintre politicieni şi poliţişti.

Unul dintre lăutarii care erau chemaţi să cânte la chefurile mai marilor povestește cum se întâmplau lucrurile.

Lăutar: Vă daţi seama că periodic. În funcţie de cerinţe. Am fost de foarte multe ori.
Reporter: Acolo?
Lăutar: Da, la cabană.
Reporter: Cu domnul Mirea şi domnul Ciocan, nu vorbim de altele...
Lăutar: Da, da, da, da. Da, păi trebuia să mai fie, dar mă rog. E tot valul ăsta care s-a creat acum şi...

Ultimul chef la cabana din pădurea Reşca a avut loc în urmă cu o lună şi jumătate. Aceste petreceri erau organizate chiar de fostul şef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea.

Nicolae Mirea, fostul șef al Poliției Caracal: Sunt pensionar, am terminat, mulțumesc!
Reporter: Mai rămâneți puțin, vă rog! Este adevărat că se organizau...?
Nicolae Mirea: Nu știu nimic, nu mai știu nimic, nu mai vreau să aud nimic, am terminat tot!

Unul dintre invitaţii permanenţi ai petrecerilor era deputatul PSD, Dan Ciocan, un om cu multă influenţă şi multe proprietăţi în Olt. Echipa Digi24 l-a căutat pe Dan Ciocan la ferma sa din localitatea Rotunda.

Reporter: Deci este domnul Ciocan aici sau nu?
Bărbat: Nu este. Cine v-a spus că e aici?

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Ferma Rotunda, ferma familiei Ciocan, se află la 14 kilometri de Caracal. Sunt aici terenuri imense, este și sediul societății Dancor, societatea de construcții a familiei Ciocan, care știm că a avut contracte și cu Tel Drum. Deputatul Dan Ciocan nu are terenuri însă numai în această zonă, ci în mai multe localități din județul Olt. Potrivit declarației sale de avere este vorba de zeci de hectare.

În timp ce poliţiştii, politicienii și clanurile interlope stăteau la aceeaşi masă, în Olt, fetele erau luate de pe stradă și vândute traficanților de carne vie.

Victimă a unei rețele de carne vie: Că ieșeam, că făceam, că... Și eu eram într-o depresie maximă și plângeam în fiecare zi. Și mi se întâmplase și faza că eram gravidă și era normal. Adică aveam voie să vorbesc doar cu prietenii lui, cu prietenii mei sau prietenele mele, nu. Mi-a luat buletinul, că „nu pleci nicăieri”.

Dosarele stau în fișetele DIICOT cu anii sau se pierd prin instanțe. De condamnări nu poate fi vorba deocamdată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri