Petre Daea, la Digi24: Toate produsele de pe piaţa europeană sunt de calitate sub a noastră

Data actualizării: Data publicării:
petre daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit la Jurnalul de Seară,  despre preţurile alimentelor - ouă, carne - precizând că unele au scăzut, altele au crescut, dar că unele din scumpiri sunt de conjunctură.

Ministrul a precizat că ştie cum evoluează preţurile, întrucât ia contact în mod curent cu producătorii şi că merge atât în pieţe, cât şi în supermarketuri.

Petre Daea a spus că s-au ieftinit ouăle, şi că, atunci când intră într-o localitate, prima oară merge în piaţă, acolo unde e "oglinda muncii" sale.

"Cumpăr ouă şi din supermarket şi de la ţărani. Am încredere. Un ţăran nu o să scoată un produs stricat la poartă. Pe toate străzile ţării să vedeţi că românul e simţit, îi e ruşine să scoată un produs prost la poartă".

Întrebat dacă recomandă românilor să cumpere produse "de pe marginea drumului", ministrul a răspuns: "Vă recomand să mâncaţi şi să cumpăraţi de unde vreţi. Nu iau de marginea drumului, că avem pieţe şi supermarketuri cu ouă ştampilate ieftine în rafturi. Ouăle sunt sub 1 leu. Am fost la Bruxelles, îs mai scumpe acolo. Toate produsele de piaţa europeană sunt de calitate sub a noastră pentru că avem produse de calitate la preţuri convenabile. E o preocupare majoră spunând că se scumpesc.

Nu faceţi bine că ieşiţi din vadul realităţii. Şi preţul la carnea de porc e foarte mic. 

Am fost în piaţă duminică, mă duc să vad fiecare produs în parte, sunt preţuri aşezate. În avicultură, România are performanţă europeană.

Sunt şi preţuri care nu ţin parte cu realitatea, dar le stopăm", a spus ministrul Agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri