Poliția Animalelor, renăscută de Primăria Capitalei. Cea din subordinea Guvernului dispăruse de mult

Data publicării:
catel

Primăria Capitalei reînfiinţează poliţia animalelor, o instituţie care s-a dovedit inutilă în urmă cu 4 ani, când se afla în subordinea Guvernului. Un proiect care urmează să intre în dezbaterea consilierilor, propune ca noua structură să facă parte din Poliţia Locală. Cât despre misiune, aceasta va fi una și de informare a cetăţenilor.

Săbiuţa este o căţeluşă care a trecut, acum doi ani, printr-o experienţă traumatizantă. I-a fost secţionată coloana cu sabia. Singura ei salvare a fost un ONG.

Garofiţa Hofmann, medic veterinar: A trecut prin nenumărate operaţii, numai la nivelul coloanei au fost undeva în jur de 5 operaţii, complicaţiile au dus la alte operaţii.

Ca ea sunt multe animale chinuite de oameni. Şi, la fel ca în cazul Săbiuţei, autorităţile nu fac nimic. Iar agresorii rămân neindentificaţi.

Garofiţa Hofmann, medic veterinar: În ciuda nenumăratelor adrese şi plângeri pe care le-am făcut la Poliţie, până în ziua de astăzi nu avem nimic concret. Niciun răspuns, nu ştim dacă s-a făcut sau nu o anchetă.

Poliţia Animalelor a fost înfiinţată iniţial în 2014, în subordinea Guvernului, dar nu a funcţionat decât un an. De data aceasta se va afla în subordinea Poliţiei Locale, care are deja atribuţiile de a interveni în cazul în care un animal este abuzat.

Tudor Tim Ionescu, consilier general: Ceea ce noi vrem să facem este să specializăm un grup din aceşti poliţişti locali care vor face din acest serviciu Poliţia Animalelor, astfel încât nivelul lor de expertiză pe zona animalelor să fie unul mult mai ridicat şi să poată acţiona cât mai bine.

Şi cum legile existau deja, Poliţia Animalelor vine în plus cu un rol informativ.

Tudor Tim Ionescu, consilier general: Aceste echipaje vor funcţiona pe de-o parte ca un echipaj de comunicare activă, adică să mergem pe teren mai ales în parcuri acolo unde cetăţenii îşi petrec cât mai mult timp cu animalele lor de companie, dar şi în casele lor, să îi informeze cu privire la drepturile şi la obligaţiile lor.

Proiectul pentru înfiinţarea acestei instituţii se va vota în şedinţa Consiliului General de săptămâna aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri