Poliţia Română interzice schimbul de informații pe WhatsApp sau Facebook. Europol: Carenţele în activitate vor fi şi mai multe

Data actualizării: Data publicării:
politisti politia romana masina de politie
Foto: Facebook/ Poliția Română

Polițiștii nu mai au voie să facă schimb de informații pe WhatsApp sau Facebook. Au primit interzis inclusiv să folosească smartphone-ul sau tableta. Șefii instituției au trimis o notă internă, cu acest subiect, în toată țara.

Sindicaliștii spun că decizia a fost luată după cazul polițistului mort de la Timiș. Atunci, șeful serviciului de investigații criminale din județ a dat ordin pe un grup de WhatsApp să fie prins un fugar. În urma intervenției, un polițist a fost împușcat mortal.

În nota emisă de conducerea IGPR apare că polițiștii vor încălca legea dacă vor folosi WhatsApp, Facebook, SnapChat "pentru transmiterea informațiilor conexe activităților de poliție".

Poliția Română a explicat pentru Digi24 că este interzisă doar comunicarea informațiilor clasificate prin grupurile de WhatsApp, care au un regim special în lege, nu și informațiile de interes public. Sindicaliștii spun că în lipsa altor mijloace de comunicare, aceste aplicații disponibile pe telefoanele moderne au suplinit această nevoie de comunicare.

Cosmin Andreica, preşedintele Europol, a declarat la Digi24 că în lipsa altor intrumente, poliţiştii apelează la astfel de aplicaţii.

„Atât timp cât nu vom avea mijloace moderne de comunicaţie, carenţele întâlnite în activitate vor fi din ce în ce mai multe”, a spus Andreica.

 

 

Redactare G.M. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri