HARTĂ. Cum se împart taberele din PSD pentru Dragnea și Tudose. Ședința CExN, amânată cu două ore

Data actualizării: Data publicării:
170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea dragnea tudose parlament

Se ascut cuţitele în PSD. Odată convocată de urgenţă, conducerea social democrată se împarte în tabere. Numărul organizaţiilor care îl susţin pe Liviu Dragnea în conflictul cu premierul e tot mai mare. Scindarea se simte şi în Guvern. O parte dinte miniştri sunt de partea premierului, alţii nu.

 

Actualizare 12:45. Gabriela Firea, primar general al Capitalei, a reacționat dur într-un mesaj pe Facebook, duminică, la conflictul deschis din PSD. Ea afirmă că Liviu Dragnea și Mihai Tudose au greșit deopotrivă și le cere să încheie disputele politice „imediat” (Detalii aici).

Totodată, Comitetul Executiv Național a fost amânat cu două ore pentru ca toți liderii de filiale să fie în București și, în plus, să poată să participe și premierul Mihai Tudose. Membrii CExN au primit un SMS oficial de convocare pentru luni la ora 16:00.

Potrivit informațiilor Digi24, se poartă negocieri intense până la începerea ședinței. Astfel, cel puțin 17 organizații județene sunt de partea lui Liviu Dragnea, potrivit informațiilor de la această oră.

Ședința va fi una tensionată, potrivit declarațiilor liderilor PSD din ultimele zile. Se va discuta posibilitatea de demitere a Guvernului Tudose. Cei care sutn de partea președintelui PSD acuză insubordonarea lui Mihai Tudose, în timp ce liderii și miniștrii care sunt de partea premierului cer mai multă independență și vorbesc de o democratizare în luarea deciziilor, fie că e vorba despre demiterea unui ministru ori de o restructurare a Cabinetului.

Pe de altă parte, sunt și lideri din teritoriu doresc o împăcare între Liviu Dragnea și Mihai Tudose, pentru ca PSD să nu piardă guvernarea, să nu repete inclusiv scenariul cu demiterea lui Sorin Grindeanu și să ajungă să-și dea din nou jos propriul guvern prin moțiune de cenzură.

Un alt aspect important este faptul că, în acest moment, este foarte greu ca Liviu Dragnea să fie îndepărtat de la conducerea PSD. Ar fi nevoie de un congres și de modificarea statutului, pentru că acum președintele partidului poate fi revocat din funcție doa cu același număr de voturi cu care a fost pus în funcție, adică toți membrii PSD.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri