Cu ce s-a remarcat Viorica Dăncilă, timp de nouă ani, în Parlamentul European

Data publicării:
viorica dancila

Viorica Dăncilă e de nouă ani în Parlamentul European, timp în care, spune Liviu Dragnea, a reuşit să se facă respectată la Bruxelles.

Din 2009, de când e în Parlamentul European, Viorica Dăncilă a avut un singur raport pentru care a fost raportor principal. De ce e relevant acest lucru? Pentru că cel mai important indicator concret al influenţei unui europarlamentar sunt rapoartele pe care le primeşte şi care îl fac responsabil de un subiect în cadrul unei comisii parlamentare.

Aşadar, cu un singur raport la activ, Viorica Dăncilă e pe locul 227 la nivelul actualei legislaturi europene şi pe locul 14 în delegaţia română, potrivit unui clasament VoteWatch Europe.

De precizat că Viorica Dăncilă mai are 6 rapoarte în care a fost raportor alternativ, adică pus de grupul ei politic.

Eurodeputata e considerabil mai activă la alte capitole. De exemplu, e pe locul al şaselea după numărul de avize. În plus, doar în mandatul în curs, are 332 de luări de cuvânt în plenul Parlamentului European şi 170 de întrebări parlamentare.

Un alt indicator al influenţei unui europarlamentar sunt funcţiile pe care le are în Parlament sau în comisiile parlamentare. Viorica Dăncilă e vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

Este, de asemenea, membră în Comisia pentru Drepturile Femeilor şi Egalitate de Gen şi membră a Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Peninsula Arabică.

Şi, nu în ultimul rând, e şefa delegaţiei române în grupul Socialiştilor din legislativul european.

În activitatea sa de europarlamentar, are o loialitate de 95% faţă de grupul politic al Socialiştilor şi de 98% faţă de linia PSD, potrivit datelor VoteWatch, care e un think-tank din Bruxelles care monitorizează activitatea Parlamentului European.

Tot VoteWatch a alcătuit un top 70 al celor mai influenţi europarlamentari. Sunt şi 3 români printre ei, dar Viorica Dăncilă nu e unul dintre ei. Iar în top 10 cei mai influenţi eurodeputaţi români este pe locul al patrulea.

Citiți și

Cum apăra Dăncilă OUG 13 în Parlamentul European

Ce spunea Viorica Dăncilă despre legile Justiției și președintele Iohannis

Europarlamentar PSD: Nu poate un funcționar de la Bruxelles să ne spună cine pleacă din Guvern

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri