Adevărata miză a comisiei pentru presupusa fraudă la alegeri. Dan Barna: „E caraghios, dar ar putea să existe un scop”

Data actualizării: Data publicării:
dan-barna-digi24

Președintele USR, Dan Barna, a comentat la Digi24 declarația premierului Viorica Dăncilă, potrivit căreia este necesară o comisie parlamentară pentru a ancheta posibile fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Ideea este ridicolă, spune Dan Barna, în condițiile în care guvernul a organizat alegerile, dar poate avea și o miză serioasă: numărarea electronică a voturilor.

Îmi vine să izbucnesc în râs. „Mai ridicol decât să spui: ştiţi, alegerile pe care noi le-am organizat cu ordinele noastre, cu mânuţele noastre, ştiţi, alegerile acelea, vrem să facem o comisie să vedem dacă nu cumva ne-am autofurat căciula. Pare un banc din zona Murphy - Bulă - Păcală. Probabil PSD, fiind obişnuiţi ani de zile să facă matrapazlâcuri în alegeri, acum au început sau se gândesc să conteste propriile lor alegeri. Este la limita ilarului”, a spus Dan Barna la Jurnalul de seară.

Totuși, „dincolo de faptul că e caraghios, ridicol şi subiect de glume, ar putea să existe o intenţie sau un scop, ancheta ar putea duce spre sistemul electronic, posibil spre STS. PSD a înţeles că în momentul în care se foloseşte votul electronic, numărare electronică, cu chei de verificare e mult mai greu să te mai înţelegi cu doi primari de-ai tăi dintr-un colț de judeţ care să-ţi mai completeze puţin cifrele, pentru că totul e electronic, lucrurile sunt mult mai verificabile. Aici e singurul loc unde aș putea să găsesc un scop, pentru că dincolo de asta, pare de-a dreptul absurd ca cei care au organizat alegerile să le conteste și insinueze că au fost nereguli în propria lor organizare”, a spus Dan Barna.

Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că în şedinţa coaliţiei s-a discutat despre înfiinţarea unei comisii parlamentare care să analizeze votul de la alegerile europarlamentare.

Am discutat despre înfiinţarea unei comisii pentru fraudele de la votul pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. Am văzut ca au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la nivel de Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă, după şedinţa coaliţiei.

Pe de altă parte, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Mituleţu-Buică, susținut de PSD, spune ca procesele verbale demonstrează că nu au existat fraude la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri