Adoptarea bugetului în Guvern a fost amânată

Data actualizării: Data publicării:
170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACE_06_INQUAM_Octav_Ganea
Foto; Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că proiectul bugetului pentru 2017 va fi adoptat de Guvern abia după şedinţa CSAT. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o reuniune de urgenţă pentru marţi, 31 ianuarie, la ora 12:30. CSAT trebuie să avizeze propunerile bugetare pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale. 

Programată pentru vineri la ora 13:00, şedinţa de Guvern a început cu aproape 4 ore şi jumătate întârziere. Conform programului anunţat, Executivul urma să adopte proiectul de buget, pentru ca acesta să ajungă în Parlament încă de vineri seară.

Liviu Dragnea a prezentat, joi, un program referitor la adoptarea bugetului care începea vineri seară, cu trimiterea bugetului în comisiile de specialoitate, şi urma să se încheie peste o săptămână, pe 3 februarie, cu votul final.

Citiți și:  Precizări de la Cotroceni: Guvernul a acţionat fără să se coordoneze cu CSAT

L. Dragnea, despre CSAT de marţi: Iohannis i-a spus lui Grindeanu că „anul trecut a fost ceva, acum e altceva”

Cifre bugete 270116

Sorin Grindeanu, premierul României: "Bugetele pe fiecare minister în parte se adresează pe programe pe care le avem prinse şi în programul de guvernare. Spuneam că s-a discutat cu ordonatorii de credite. La unii dintre dânşii am primit din start bugete reduse pe bunuri şi servicii, cum ar fi Camera Deputaţilor şi Senatul României. Cu alte instituţii s-a discutat de către Ministerul Finanţelor şi tot ceea ce a însemnat minus la unele instituţii nu pune în pericol, şi subliniez acest lucru, nu pune în pericol funcţionarea acestor instituţii. Pot să vă dau procente exacte. Şi pot să vă dau creşteri anuale pe care unele instituţii le-au avut şi care, odată cu bugetul pe care noi îl propunem, revin la anumite nivele pe care noi le considerăm, Guvernul României le consideră absolut încăpătoare pentru ceea ce înseamnă funcţionarea acestor instituţii. Sunt lucruri pe care am ţinut să le precizez, sunt lucruri pe care le vom detalia, probabil, în zilele următoare. Am vrut să subliniez faptul că noi am terminat proiectul de buget, că avem tot ceea ce înseamnă avize. Mai este nevoie, în schimb, de un aviz. Avizul CSAT. Am avut o discuţie astăzi, mai după-masă, cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. Am sperat la un parcurs aşa cum a fost parcursul, spre exemplu, anul trecut. Când anul trecut, în 9 decembrie s-a adoptat proiectul legii bugetului şi s-a trimis către Parlament şi în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz. Am sperat. Vă anunţ că şedinţa CSAT va fi marţi, la ora 12 jumate. De fapt am înţeles că a fost un anunţ public din partea instituţiei prezidenţiale. Drept urmare, am informat conducerile celor două Camere ale Parlamentului că imediat după CSAT vom avea o şedinţă de Guvern pentru aprobarea Legii bugetului. Asta este desfăşurarea pe care o vom avea în zilele următoare. Aşa că... Toate celelalte punte rămân valabile, de pe ordinea de zi, şi o să intrăm în ele. Cel legat de proiectul de buget pentru 2017 o să-l discutăm marţi, după şedinţa CSAT, şi imediat, pentru că ne dorim cu toţi, cred, să avem un buget pentru România cât mai repede adoptat de Parlament."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri