Adrian Năstase, despre PSD: Se accentuează divergenţele între cei, posibil, manevraţi din afară

Data publicării:
adrian nastase foto facebook 01 12 2015

Ziua judecăţii lui Liviu Dragnea a adus la Bucureşti mai mulţi social democraţi fideli. Care cred că pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare nu este o problemă de imagine pentru partid.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Părerea colegilor a fost că o retragere a mea ar aduce deservicii partidului si o descurajare şi o destabilizare a tuturor membrilor de partid”.

Valeriu Zgonea, numărul doi din PSD, a plecat supărat de la şedinţă. L-a acuzat pe Liviu Dragnea că şi-a asigurat susţinerea într-o reuniune informală şi nu într-o şedinţă la care să participe toţi cei cu putere de decizie.

Valeriu Zgonea, preşedinte executiv PSD: (Dumneavoastră vă daţi demisia din partid?) O să mă gândesc până luni”.

Observator din afara partidului, fostul preşedinte PSD Adrian Năstase trage concluzii: „Se accentuează divergențele între tabere, inclusiv între cei care sunt, posibil, manevraţi din afara partidului. Sigur că se încearcă schimbarea președintelui PSD înainte de alegeri”, concluzionează acesta într-o postare pe blog.

Deşi au adoptat cu surle şi trâmbiţe un Cod de Etică, documentul care ar fi trebuit să cureţe PSD de penali a fost redactat în aşa fel încât să îl ocolească la limită pe Liviu Dragnea. Documentul spune că nu au susţinere din partea partidului cei condamnaţi pentru corupţie, evaziune fiscală sau infracţiuni comise cu violenţă.

În urmă cu două luni şi secretarul general al partidului Marian Neacșu a fost condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese: și-a angajat ilegal fiica la biroul lui de parlamentar. Dosar penal are şi vicepreşedintele Ecaterina Andronescu, acuzată de luare de mită şi spălare de bani. În dreptul Liei Olguţa Vasilescu procurorii au scris opt infracţiuni asemănătoare. A stat o noapte în arest şi a fost plasată în arest la domiciliu, dar nu i-a fost retrasă funcţia de conducere din partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri