ALDE, despre #rezist: „Postează zilnic împotriva noastră, a poporului român”. Reacția comunității

Data publicării:
gratiela gavrilescu

Tinerii membri ai ALDE au fost sfătuiţi să promoveze zi de zi imaginea şi mesajul partidului pe Facebook. Ca să-i motiveze, liderul formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, le-a spus că trebuie să contracareze mesajele comunităţii #rezist, cea care ar milita în favoarea unor instituţii represive. „Nu susţinem persoane, ci principii, precum faptul că furtul din bani publici nu e permis”, spun, în replică, reprezentanţii #rezist.

Așa cum Rezist postează zilnic împotriva noastră, a poporului român, a unității noastre, așa să postați dumneavoastră în permanență cu sigla ALDE”, a spus Grațiela Gavrilescu, vicepremier.

Tinerii politicieni ALDE cu funcţii în administraţie au recepţionat mesajul.

„Nu facem concurenţă. Instastory: ăsta e numărul foarte draguţ făcut de artist, următorul cu actorul Mihăiţă, cu haştag tot, cu trimitere la ALDE. Da, există o anumită reticenţă din parte unora, apar injurii şi e un risc pe care ţi-l asumi”, spune Tudor Ionescu, consilier general ALDE.

Membru ALDE: De Paşti am făcut multe postări, acum de 1 iunie o să avem şi alte activităţi cu filiala.

Reporter: A trecut ceva timp de atunci. Când a fost ultima postare?

Membru ALDE: Pff... cred că joia trecută am făcut-o. Recunosc, m-ai luat pe nepregătite.

Membru ALDE: Uite, chiar mai devreme am postat o fotografie cu domnul ministru Anton Anton. Reporter: Despre cei de la #rezist ce părere ai?

Membru ALDE: Prefer să nu... prefer să nu răspund.

A răspuns, în schimb, preşedintele ALDE şi al Senatului.

Sunt dezamgit și am un gust amar când văd uneori tineri care merg la manifestări publice, unde parcă militează pentru slava instituțiilor represive ale statului. Parcă și-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea și atât înțeleg din ce înseamnă o ţară europeană, liberă. Îi compătimesc pe acești tineri”, a susținut Călin Popescu Tăriceanu

Noi nu ridicăm în slăvi persoane, ci principii şi valori precum acelea că nimeni nu e mai presus de lege, nimeni nu are dreptul să fure din bani publici doar pentru că a fost votat”, a spus Florin Bădiță, fondatorul grupului Corupția ucide.

Declarațiile liderilor ALDE au fost făcute la o gală în care au fost premiați cei mai activi tineri politicieni ai partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri