Alegeri 2016 | Candidați penali pe liste

Data actualizării: Data publicării:
stampila votat

Alegerile parlamentare ne-ar putea aduce în Legislativ aceiaşi oameni cu probleme în justiţie. Partidele par să nu ţină cont nici de voinţa electoratului, nici de propriile criterii de integritate. Astfel că, pe listele pentru parlamentare vom regăsi mulţi dintre politcienii certaţi cu legea.

Listele PSD vor fi deschise de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta. Primul, condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru fraudă la Referendumul din 2012, cel de-al doilea pus sub control judiciar într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA.

„Şi Liviu şi ceilalţi colegi ai mei din PSD, săptămâna trecută au fost solidari cu mine mai ales că ştiau ce înseamnă să fii acuzat pe nedrept. Şi Liviu ştie prea bine acest lucru”, a declarat Victor Ponta.

La Prahova, PSD l-a pus candidat pe Vlad Cosma, cercetat în mai multe dosare de corupţie. De asemenea, la Mehedinţi, Vlad Popescu, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, îşi doreşte un post de deputat.

Lista PMP pentru Senat ar putea fi deschisă de Traian Băsescu. Fostul şef de stat este urmărit penal pentru spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu.

„Dacă ajungem la concluzia că o candidatură a mea ar ajuta partidul, probabil voi candida, nu exclud această posibilitate”, a spus președintele.

Elena Udrea vrea un nou mandat de deputat. Este pusă sub control judiciar într-un nou dosar de corupţie în care se anchetează finanţarea campaniei electorale din 2009.

Am obligaţia să candidez la aceste alegeri. Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Maxim ceea ce aş intenţiona să obţin ar fi un loc în comisia de control al SRI”, a spus Elena Udrea.

Călin Popescu Tăriceanu vrea să candideze în ciuda faptului că este trimis în judecată. Mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului sunt acuzaţiile procurorilor DNA.

„Atâta vreme cât o persoană nu e condamnată cu restrângerea drepturilor civile să aleagă, să fie ales, nu poate să vină nimeni altcineva să îi restrângă drepturile pe care le are”, a declarat copreședintele ALDE.

Ultima zi pentru depunerea listelelor cu candidaţi la alegerile parlamentare este 27 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri