Liviu Dragnea: Votul de azi arată o opțiune clară a românilor

Data actualizării: Data publicării:
161211_EXIT_POLL_PSD_02_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, după anunțarea rezultatelor exit-poll, că românii și-au arătat la alegerile de duminică „opțiunea clară”.

161211_EXIT_POLL_PSD_02_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

„Dacă exit poll-urile se vor confirma, votul de astăzi arată o opțiune clară a românilor. Cred că nu mai există nicio îndoială că cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate, între manipulare și adevăr. Arată că românii au votat pentru creșterea economică, pentru taxe și impozite mai mici, pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă mai bine plătite, pentru a ne hrăni cu ceea ce produce pământul nostru și nu din import”, a spus președintele PSD.

Liviu Dragnea a promis partenerilor internaționali că România își va respecta toate angajamentele și toate parteneriatele, la care dorește adăugarea unei componente economice puternice.

Liviu Dragnea mai spune că rezultatele arată că „românii vor să se simtă acasă în țara lor și eu vreau ca România să fie acasă pentru toți românii, nu doar pentru o parte dintre ei”.

Președintele PSD a avut un mesaj și pentru politicienii din țară: „România e o insulă de stabilitate în regiune. Eu vreau ca în România să se mențină această democrație stabilă, fără conflicte, și asta înseamnă că toți factorii politici trebuie să înțeleagă votul de azi al românilor. Trebuie să înțelegem toți că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă și responsabilă. Le cer tuturor să pună azi capăt dezbinării, pentru că românii au votat împotriva instigării la ură, la dezbinare, pentru ca toți să ne unim”.

PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016 și, teoretic, poate forma majoritatea parlamentară împreună cu ALDE, potrivit exit-poll-ului IRES.

PSD a obținut 45,8 la sută din voturi la alegerile legislative din 2016, urmat de PNL cu 20,8 la sută din voturi, potrivit estimărilor exit-poll-ului IRES, realizat la comanda Digi24, pe baza datelor culese până la ora 20:00.

În ceea ce privește posibilitatea ca Liviu Dragnea să fie numit premier, președintele PSD a refuzat să răspundă. El a precizat că o decizie va fi luată după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor.

Întrebat „de la ce procent de mandate în sus Liviu Dragnea va fi propunerea de premier a PSD”, acesta a răspuns: „Eu le-am spus colegilor să rămână așa cum am fost în acest an, de când sunt președintele PSD, să fie cu picioarele pe pământ și cumpătați”.

„Eu nu am de gând să îmi bat joc de votul de azi, nu am de gând să fac acest vot cadoi unor persoane sau instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență. E un vot care ne încarcă pe toți cu o uriașă responsabilitate. Nu mă joc cu votul de azi”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri