Mesajele primarilor din România după ce au votat

Data publicării:
160330_lia_olguta_vasilescu_dna_01_INQ_Octav_Ganea

Primarii din principalele oraşe au votat dis de dimineaţă. Toţi i-au îndemnat pe locuitorii din oraşele lor să vină să voteze şi au declarat că îşi doresc de la viitorii parlamentari un sprijin real pentru proiectele din oraşele lor.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: „Am votat pentru judeţul Bihor, pentru Oradea şi pentru ca România să meargă înainte şi să fie o ţară prosperă!”

Mihai Chirică, primarul Iașiului: „Am votat pentru demnitatea de a fi român. Trebuie să ne manifestăm cu toții acest drept cetățenesc și îi chemăm pe toți la vot. Sperăm să avem un Parlament mai bun, mai demn, să crească și notorietatea lui, dar să crească în același timp și dragostea românilor pentru democrația adevarată, bazată pe un Parlament responsabil”.

Emil Boc, primarul Clujului:Îi indemn pe toți clujenii să meargă la vot. De ce: avem nevoie de o guvernare stabilă pentru că urmează vremuri dificile. Trăim într-un context geopolitic destul de încărcat, opțiunile vecinilor noștri le cunoașteți, România are nevoie de consolidarea statutului său în Uniunea Europeană”.

Gabriela Firea, primarul Capitalei:Am votat cu foarte mare încredere pentru un Parlament eficient, pentru o majoritate parlamentară care să susține un guvern căruia să îi pese de România. Am votat cu gândul la o colaborare bună cu viitorul Guvern care se va constitui în urma acestor alegeri și prin care obiectivele strategice și importante ale Bucureștiului să fie finalizate într-un timp rapid”.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: .„Am votat pentru o Românie stat de drept, o Românie prosperă, o România a oamenilor cinstiți și harnici și o Românie în care Timișoara și Timișul să fie tratate așa cum se cuvine”.

Decebal Fădăgău, primarul Constanței: „Îmi doresc ca rezultatul să fie bun, indiferent de opțiunile politice, pentru Constanța și pentru România, îmi doresc ca negocierile să se termine cât mai repede pentru ca țara are nevoie de un buget, de stabilitate, de măsuri concrete”.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: „Am votat pentru un Parlament eficient, care să dea României un Guvern competent, care să gândească româneşte, care să se ocupe pentru România în principal, care să se preocupe de firmele româneşti, de ţăranul român, de pensionarul român”.

George Scripcaru, primarul Brașovului: „Să votez echipa de parlamentari de la Brașov, care să sprijine proiectele municipalității cât și ale județului în Parlament”.

În toată ţara şi în municipiul Bucureşti, peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în străinătate fiind aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.

Alegeri parlamentare 2016. Puteți vedea online prezența la vot

Digi24 va urmări întreaga zi procesul de votare. Vom transmite prezenţa la vot în tip real, vom avea primele estimări ale rezultatelor la ora 21:00, graţie unui exit-poll IRES şi vom transmite, la cald, primele reacţii de la sediul celor mai importante partide.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri