PSD primeşte softul pentru centralizarea voturilor

Data publicării:
numarat buletine vot captura

Teama de fraudarea alegerilor e o discuţie relativ nouă a campaniei electorale. A fost pornită de liderul PSD Liviu Dragnea. Preşedintele i-a răspuns ironic în două cuvinte, premierul a publicat un mesaj pe Facebook iar Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că, la cerere, orice partid primeşte softul care centralizează voturile.

Reporter: Dragnea a zis de suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL...

Klaus Iohannis: Chiar el?

Liviu Dragnea s-a declarat îngrijorat de modul în care sunt organizate alegerile. Spune că există pericolul unei fraude electorale, după schimbările din fruntea Ministerului de Interne şi de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „După alegeri, centralizează voturile şi repartizează mandatele pe baza unui soft la care noi deocamdată nu avem acces. Sigur că în această situaţie e firesc ca eu să am suspiciuni şi nu am suspiciuni de faţadă, sunt foarte preocupat şi foarte îngrijorat.”

Premierul a prezentat, într-un mesaj pe Facebook, toate deciziile luate de Guvern pentru buna desfăşurare a alegerilor. „Ne-am asumat responsabilitatea de a organiza alegeri corecte și o vom face. Ministerul Afacerilor Interne a invitat deja partidele să-și trimită reprezentanţi care să asiste la toate pregătirile pentru alegerile parlamentare... Dacă (Liviu Dragnea – n.r.) are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP”, a scris premierul.

Liviu Dragnea a cerut Biroului Electoral Central să pună la dispoziţia PSD toate aplicaţiile informatice ale Autorităţii Electorale Permanente, pentru a putea controla dacă se numără corect voturile.

Autoritatea Electorală Permanentă certifică spre neschimbare, cu 10 zile înainte de data alegerilor, aplicaţiile informatice utilizate de Biroul Electoral Central pentru centralizarea rezultatelor votării şi le pune la dispoziţia partidelor politice şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale înscrise în competiţia electorală, la cererea scrisă a acestora”, este răspunsul la solicitarea liderului PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri