PROIECȚII. Cine intră în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
parlament plen crop inquam photos

Numărătoarea voturilor s-a încheiat în mai multe județe. Au apărut deja numele candidaților care au obținut suficiente voturi pentru un loc de parlamentar. Sunt însă multe mandate care vor fi obținute la redistribuire.

Ca şi la alegerile locale din iunie, USR a luat în Capitală de două ori mai multe voturi decât PNL.

Prima poziţie în Bucureşti e păstrată de PSD. Social-democraţii şi-au asigurat deja 12 din cele 29 de mandate de deputat puse în joc la Camera Deputaţilor şi 5 din cele 13 de la Senat.

USR va avea 8 deputaţi şi 3 senatori de Bucureşti, în timp ce PNL prinde în această etapă de repartizare la nivel de circumscripţie doar 3 mandate de deputat şi unul de senator.

ALDE şi PMP intră cu câte 2 mandate în Camera Deputaţilor şi unul în Senat în Capitală, iar 4 mandate - două de deputat şi două de senator - vor fi repartizate în etapa naţională.

SENAT - BUCUREȘTI

PSD

Ecaterina Andronescu

Şerban Nicolae

Robert Cazanciuc

Mihnea Costoiu

Ionuţ Vulpescu

PNL

Leon Dănăila

USR

Vlad Tudor Alexandrescu

Cristian Ghica

Florina Presadă

ALDE

Călin Popescu Tăriceanu

PMP

Traian Băsescu

CAMERA DEPUTAŢILOR - BUCUREȘTI

PSD

Gabriel Petrea

Carmen Moldovan

Georgian Pop

Oana Consuela Florea

Mihăiță Vârză

Diana Tușa

Dumitru Chiriță

Beatrice Tudor

Liviu Ioan Adrian Pleșoianu

Mirela Furtună

Petre Florin Manole

Aida Cristina Căruceru

PNL

Adriana Săftoiu

Eugen Nicolăescu

Ovidiu Raețchi

Cristina Trăilă

ALDE

Daniel Constantin

Damian Florea

USR

Nicușor Dan

Cristian Ghinea

Cristian Gabriel Seidler

Oana Mioara Bâzgan-Gayral

Matei Adrian Dobrovie

Claudiu Iulius Gavril Năsui

Cristina Mădălina Prună

Rareş Tudor Pop

PMP

Valeriu Steriu

Eugen Tomac


 

Victor Ponta, fostul premier al României, a câştigat un scaun de deputat de Gorj, conform datelor oficiale BEC. Acesta a candidat din partea Partidului Social Democrat. Tot la Gorj au mai câştigat la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD - Mihai Weber şi Alin Vasile Văcaru.Tot PSD a câştigat un loc la Senat în judeţul Gorj.


 

În judeţul Maramureş, din cele trei locuri de senatori, doar unul a fost ocupat de către Sorina Pintea, din partea PSD.

La Camera Deputaţilor, în Maramureş, au fost distribuite 7 locuri de deputaţi. Gheorghe Şimon, Marius Sorin Bota şi Matei Călin Vasile Andrei, toţi trei din partea PSD, vor ocupa un scaun de deputat. De la PNL, Viorica Cherecheș (mama primarului ales la Baia Mare) a câştigat un loc de deputat. În acest judeţ trei locuri de deputaţi au rămas nedistribuite.


 

În Harghita, la camera deputaţilor, UDMR-ul a obţinut la prima distribuire 4 locuri. Kelemen Hunor, Korodi Attila, Bende Sándor şi Benedek Zakariás sunt candidaţii din partea UDMR care au câştigat alegerile parlamentare din 2016. În acest judeţ a mai rămas un fotoliu de deputat nedistribuit. În Harghita, UDMR a mai ocupat un loc la Senat, de către candidatul Verestoy Attila. Tot aici mai rămâne un loc de senator de redistribuit.


 

În judeţul Giurgiu sunt 2 locuri la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor. În urma numărării voturilor, la Senat a câştigat Niculae Bădălău, din partea PSD, iar la Camera Deputaţilor alţi doi candidați PSD au câştigat un loc de deputat pentru următorii patru ani - Ioan Alexandru Andrei şi Răzvan Alexandru Cuc. Restul de locuri vor fi distribuite de BEC.


 

În judeţul Vaslui, Gabriela Creţu din partea PSD a ocupat un loc de senator. În acest judeţ au mai rămas nedistribuite două locuri Senat. La Camera Deputaţilor, tot în Vaslui, sunt 7 locuri de deputaţi. Au fost ocupate 5, dintre care 4 de către candidații PSD Ana Birchal, Irinel Ioan Stativă, Aurel Căciulă şi Ramona-Maria Mocanu. Un loc de deputat de Vaslui primeşte în urma alegerilor şi Daniel Olteanu, din partea PNL. Cele două locuri rămase vor fi distribuite la numărătoarea finală.


 

Numărătoarea voturilor s-a terminat şi în judeţul Brăila. Conform datelor de la Biroul Electoral Central, la Camera Deputaţilor sunt cinci mandate la nivel judeţean, dintre care două au rămas nedistribuite. Cele trei mandate au ajuns la candidații PSD Mihai Tudose, Nicu Niţă şi Marinela Emilia Meiruşu. La Senat sunt două mandate de pentru judeţul Brăila. Unul va fi ocupat de Ion Rotaru (PSD), celalalt urmând să fie redistribuit de BEC la etapa naţională.


 

Numărătoarea voturilor din Judeţul Alba a luat sfârşit. Datele Biroului Electoral Central arată că la Camera deputaţilor au fost aleşi doi candidaţi: Ioan Dârzu de la PSD şi Florin Claudiu Roman de la PNL. La Senat nu a fost distribuit niciun loc.


 

În Judeţul Botoşani au fost distribuite patru mandate de deputaţi şi unul de senator. După numărarea voturilor din toate secţiile din judeţul Botoşani, PSD a primit trei locuri la Camera deputaţilor, respectiv Tamara Dorina Ciofu, Mihaela Huncă şi Marius Budăi şi un loc la Senat - Doina Federovici.

PNL a ocupat şi el un loc la Camera deputaţilor - Vasile Cristian Achiţe.


 

În judeţul Sălaj s-au numărat toate voturile. Conform datelor de la BEC, la Camera Deputaţilor au fost ocupate trei scaune de către PSD-istul Iuliu Noşa, UDMR-istul Deneş Sereş şi PNL-istul Lucian Bode. La Senat nu a fost atribuit deocamdată niciun loc din judeţul Sălaj.


 

Doi PSD-işti şi un PNL-ist au câştigat trei scaune în Camera Deputaţilor din judeţul Caraş Severin. Este vorba de Ioan Mocioalcă şi Ion Spânu - din partea PSD şi de Valeria Schelean Şomfelean din partea PNL. La Senat Ioan Narcis Chisăliţă, de la PSD, a câştigat un mandat pentru următorii patru ani.


 

În Judeţul Ialomiţa, PSD a luat toate locurile atribuite direct atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat. Mihăiţă Găină şi Andrei Pop au câştigat la Camera Deputaţilor, iar Marian Pavel la Senat. Actualii parlamentari PNL, Tinel Gheorghe şi Cristina Pocora nu au obţinut direct locuri, dar au şanse să intre în Parlament la redistribuirea naţională.


 

În fieful şefului de campanie a PNL, Gheorghe Falcă, la Arad, PNL pierde primul loc în judeţ în faţa PSD. Diferenţa dintre cele două partide este de aproximativ 4.000 de voturi. După numărarea voturilor, în judeţul Arad Dorel Gheorghe Căprar şi Florin Dan Tripa de la PSD şi Glad Aurel Varga şi Eusebiu Manea Pistru Popa de la PNL au câştigat câte un loc la Camera Deputaţilor. Trei scaune de deputaţi îşi vor afla ocupanţii la redistribuire. PSD-istul Mihai Viorel Fifor şi PNL-ista Cristina Ioan au câştigat câte un loc la Senat. Tot aici un loc a rămas la redistribuire.


 

Numărătoarea voturilor de la alegerile parlamentare 2016 a ajuns la final şi la Braşov. În Camera Deputaţilor judeţul va fi reprezentat de trei social democraţi - Valentin Mihai Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu -, şi de doi liberali - Mara Mareş şi Gabriel Andronache. Tudor Benga, de la USR, a obţinut şi el un mandat de deputat.

La Senat, din cele patru locuri, doar unul a fost distribuit lui Marius Alexandru Dunca, de la PSD. Celelete vor fi redistribuite de BEC.


 

La Bacău au fost ocupate două din cele patru locuri de senator - Adrian Dragoş Benea şi Miron Alexandru Smarandache, ambii de la PSD. La Camera Deputaţilor dintr-un total de zece locuri, 6 au fost ocupate - 5 merg la PSD pentru Petru Gabriel Vlase, Theodora Şotcan, Ionel Floriu, Lucian Şova şi Claudiu Augustin Ilişanu, şi unul la PNL pentru Ionel Palăr.


 

Judeţul Constanţa va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de Robert Turcescu. Acesta a candidat pe listele PMP-ului, conform datelor Biroului Electoral Central. Aceleaşi date mai arată că în acest judeţ au fost alocate alte 10 locuri la Camera Deputaţilor.

PSD-ul a luat cinci fotolii - Iulian iancu, Mircea Titus Dobre, Ileana Cristina Dumitrache, Radu Babuş şi George Gabriel Vişan. În urma voturilor, PNL Constanţa va fi reprezentat de Bogdan Iulian Hutuca şi de Robert Aurel Boroianu.

USR-ul va fi reprezentat de deputatul Stelian Cristian Ion. Din totalul de locuri alocate judeţului Constanţa, două au rămas nedistribuite.

Tit Liviu Brăiloiu şi Nicolae Moga - ambii de la PSD - şi Marius Petre Nicoară, de la PNL, vor reprezenta Constanţa în Senat. Tot aici alte două locuri vor fi redistribuite de BEC.


 

Alina Gorghiu a intrat în Senat în judeţul Timiş. PNL câştigă un singur loc la Senat pentru liderul partidului Alina Gorghiu şi două la Camera Deputaţilor.

PSD, în schimb, primeşte încă din etapa reparţiei la nivel judeţean  trei mandate de deputat şi unul de senator.

Nou-înfiinţata USR va avea un reprezentant în Timiş - pe Cătălin Drulă, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.


 

În judeţul Dolj, primarul Craiovei - Lia Olguţa Vasilescu - a câştigat un loc în Camera Deputaţilor de pe lista PSD. Din partea aceluiaşi partid vor mai ocupa un loc la Camera Deputaţilor şi Ion Călin, Alina Elena Tănăsescu, Alexandra Presură, Flroinel Stancu şi Eliza Mădălina Peţa.

PNL-ul va fi reprezentat în acest judeţ de către Nicolae Giugea. La redistribuire la Camera deputaţilor au mai rămas trei locuri.

La Senat, din 4 locuri, 2 au fost ocupate de către Iulian Claudiu Manda şi Radu Cosmin Preda - ambii de la PSD. Restul vor fi redistribuite.


 

Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene şi apoi al finanţelor publice în guvernul lui Victor Ponta a fost ales senat pe listele PSD Tulcea. Cel de-al doilea scaun din Senat alocat judeţului Tulcea va fi redistribuit.

În acest judeţ PSD-ul a mai câştigat două locuri şi la Camera Deputaţilor. Alte două locuri vor fi redistribuite de către BEC.


 

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a câştigat un loc în Camera Deputaţilor pe listele judeţului Teleorman. Alţi doi PSD-işti au câştigat câte un loc în Camera deputaţilor. Este vorba despre Adrian Ionuţ Gâdea şi Valentin Gabriel Boboc.

PNL-ul a câştigat şi el un loc de deputat în judeţul Teleorman - Mara Daniela Calista. La redistribuire, Teleorman va avea un loc la Camera Deputaţilor.

La Senat au fost atribuite două locuri: unul va fi redistribuit, iar cel de-al doilea a fost câştigat de către Carmen Daniel Dan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri