Tăriceanu vrea să fie din nou premier

Data publicării:
tariceanu zambeste adolescentin - digi24

Călin Popescu Tăriceanu este propunerea Alianţei Liberal Democraţilor (ALDE) pentru funcţia de premier. Traian Băsescu şi Dacian Cioloş sunt aspiranţi la acelaşi post, acesta din urmă susţinut şi de liberali şi de Uniunea Salvaţi România. Social democraţii nu vor să anunţe un nume până după alegeri.

Călin Popescu Tăriceanu spune că rezultatele pe care le-a obţinut ca premier între 2004 şi 2008 îl recomandă pentru un nou mandat.

Am reușit câteva performanțe pe care românii și le aduc aminte cu multă satisfacție. Mi s-a întâmplat ca simpli cetățeni să îmi spună de ce nu mai candidați la funcția de prim ministru”, a spus președintele ALDE.

Liberalii l-au desemnat la începutul acestei luni pe Dacian Cioloş ca propunere de premier. Speră ca imaginea de tehnocrat a acestuia să le aducă mai multe voturi la alegerile parlamentare.

Eu mă simt foarte bine cu Dacian Cioloș în sală. E o zi în care s-au aliniat astrele pentru Partidul Naţional Liberal”, a declarat Alina Gorghiu.

PNL nu este singurul partid care îl susţin pe Dacian Cioloş.

„USR îl susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier după alegeri și speră că va întruni majoritatea voturilor în Parlament pentru a fi desemnat prim ministru”, a spus Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România.

După zece ani la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu se vede şi în postura de şef al Guvernului

„Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”, a spus fostul președinte.

Social democraţii s-au ferit până acum să avanseze un nume de posibil prim ministru.

„Românii vor să audă ceea ce vrem să facem pentru ei. După alegeri în funcție de numărul de voturi pe care îl va lua PSD și dacă va avea posibilitatea să formeze Guvernul, va face o propunere, sper de nerefuzat de către președintele Iohannis", a declarat Liviu Dragnea.

Totuși, mai mulţi lideri social democraţi au vehiculat chiar numele lui Liviu Dragnea drept candidatul cel mai potrivit pentru funcţia de premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri